KORONA HARA CENTRALNIM ZATVOROM: Darko Vesković Prika zaražen, odloženo suđenje za ubistvo Blaža Đurovića!

Autor:

Hronika

12.03.2021

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje za ubistvo zestokog momka Blaža Đurovića u martu 2018. gidine, danas opet nije održano jer su optuženi Darko Vesković zvani Prika i jedan advokat inficirani koronavirusom.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Centralni zatvor

Drugi optuženi Nemanja Ivanov je zdrav, ali je današnje suđenje na kom je trebalo da bude izložen nalaz veštačenja DNK tragova iz automobila zaplenjenog nakon ubistva, ipak moralo da bude odloženo.

 

Još u januaru je to veštačenje bilo gotovo, ali su zdravstveni problemi sudiju Oliveru Đurić tada sprečili da održi pretres koji se inače održava u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Prema optužnici, Ivanov i Vesković su na Đurovića pucali ispred njegove kuće u naselju Dušanovac u Beogradu. Vesković se tereti da je u žrtvu ispalio čak 29 metaka iz automatske puške.

Inače, sva trojica su ranije imala problema sa zakonom. Đuroviću se u trenutku ubistva sudilo za otmicu Jovice Radonjića, člana kriminalne grupe „Firma". 

Nemanja Ivanov osuđivan je nekoliko puta zbog teških krivičnih dela, on je ucestvovao u ubistvu Vladana Veličkovića u beogradskom hotelu „Majdan" i za to je osudjen na dve godine zatvora.   Ivanov je 2007. osudjen na 18  meseci zatvora zbog otmice.

Bosanska bezbednosna agencija SIPA je u okviru akcije „Papirus" naišla na njegovo ime i verovalo se da je nabavio lažni pasoš od grupe uhapšene zbog falsifikovanja dokumenata.

Lažni pasoš imao je i Vesković i zbog toga je uhapšen 2017. godine dok je pokušavao da pređe u Mađarsku na graničnom prelazu Horgoš zbog čega je bio uslovno osuđen.

 

Veskovićev brat ranjen u Nemačkoj

Pucnjava u kojoj je teško ranjen Veskovićev brat Miloš dogodila se sredinom 2019. u berlinskom naselu Forst. Nepoznati napadači ušli su u kuću u kojoj su boravili Crnogorci i ispalili više desetina hitaca u Darka Mijovića, Nikolu Jovanovića, Miloša Pavićevića i Miloša Veskovića. Pucaci su tada pobegli sa lica mesta, a Darko Veskovic je na sudjenju za ubistvo Blaza Djurovica tada priznao da se plasi za svoju i bezbednost svoje porodice. Iz tog razloga je posle ranjavanja brata da ga iz samice prebace u grupnu sobu, ali mu to tada nije omoguceno i ostao je u samici specijalne pritvorske jedinice u zgradi Specijalnog suda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading