DVOSTRUKO HAPŠENJE U KRUŠEVCU ZBOG MITA I KORUPCIJE! Muvali sa katastarskom dokumentacijom i to papreno naplaćivali!

Autor: Republika

Hronika

10.03.2021

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebile službeni položaj u vezi sa izdavanjem katastarske dokumentacije za područje KiM.

Uhapšeni su N. G. (1963), zaposlen u Službi za katastar nepokretnosti u Kruševcu za teritoriju KiM, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, i S. M. (1964), nekadašnji zaposleni u Službi za katastar nepokretnosti u Kruševcu za teritoriju KiM, koji se tereti da je izvršio ista krivična dela u pomaganju.

Sumnja se da je N. G., na zahtev fizičkih lica izdavao prepise listova nepokretnosti pri čemu je za navedene radnje naplatio administrativne takse u većem iznosu od propisanog i na taj način pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist.

Takođe, osumnjičeni N. G. je, kao službeno lice, zahtevao i primio novac kako bi izdao dokumente sa koordinatama graničnih tačaka za više parcela, iako takvu službenu radnju nije smeo da izvrši, u čemu mu je pomogao osumnjičeni S. M. koji je za to, takođe, primio novac.  

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading