TUŽILAŠTVO BI MOGLO DA ODUSTANE OD GONJENA PREDATORA?! Četiri učenice branile Miku Aleksića!

Autor: Republika

Hronika

09.03.2021

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više tužilaštvo u Beogradu saslušalo jesve svedoke u istrazi protiv reditelja i vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, koji se sumnjiči za seksualno zlostavljanje bivših učenica, među kojima je i sedam njih koje je predložila odbrana.

RepublikaFoto: ST/A. NALBANTJAN/N. MANDIĆ
Milena Radulović je optužila Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje

Prema nezvaničnim saznanjima, juče su saslušani poslednji Aleksićevi svedoci, među kojima su bile četiri njegove nekadašnje učenice, dve majke nekadašnjih polaznica i jedan svedok sa Fakulteta dramskih umetnosti. Navodno, reč je o logopedu, kog je Aleksić povremeno privatno angažovao za učenike.

Da je istraga protiv rediitelja pri kraju, potvrdio je advokat Jugoslav Tintor, zastupnik mladih glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, koje su među prvima prijavile Aleksića za zlostavljanje.

- Saslušani su svi svedoci, uključujući i sedam koje je odbrana predložila, čime su iscrpljeni svi dokazi koji su bili predloženi. U daljem toku postupka biće završeno veštačenje svih žrtava, koje se očekuje da stigne u narednih desetak dana. Dalje korake tužilaštva ćemo videti - potvrdio je Tintor, prenosi Modo.

Aleksić je u pritvoru i do sada je tri puta u tužilaštvu negirao optužbe devet devojaka koje ga terete za sekusalno zlostavjanje u periodu dok su bile učenice u njegovoj školi glume. Prema nezvaničnim informacijama, on je tokom saslušanja kratko negirao, ali nije detaljno govorio o optužbama na njegov račun.

- Pošto u tužilaštvo stignu svi dokazi, ono ima mogućnost da podigne optužnicu ili odustane od gonjenja - objašnjava izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading