NISAM HTELA DA IH UBIJEM, SAMO USPAVAM: Trovačica iz Železnika se pokajala pred sudom!

Autor:

Hronika

05.03.2021

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušanka Todorović (70), koja je optužena za pokušaj teškog ubistva Dragiše Jovanovića (87) i Čedomira Blagojevića (90) u Železniku, jer im je pre godinu i po dana u hranu i kafu stavila po vise tableta bromazepana, negirala je danas u Višem sudu to krivično delo.

RepublikaFoto: Printscreen
Foto: Ilustracija

Pred sudijom Dušanka je plačući iznela odbranu i tvrdila da je Jovanovića uspavala kako bi ukrala papir na kom je  evidentirao njene pozajmice od njega, a priznala je da je Blagojevica pokrala nakon što ga je uspavala. 

- To što sam uradila je za svaku osudu. Pogrešila sam i do smrti to neću zaboraviti. Krivo mi je i kajaću se dok sam živa. Iskreno vam kažem, ako hoćete da me razumete. Ne bih ubila čoveka za 5.000 dinara. Ne lažem sudija, dabogda umrla ako nije ovako - klela se starica. 

Volela sam ga, al mi je pretio

Dušanka  je ispričala da je Jovanovića volela, da su se divno slagali, i da su bili dobri prijatelji te da joj nije palo na pamet da ga ubije. 

- Imam malu penziju od koje jedva živim i Dragiša mi je pomagao, pozaljmljivao mi je novac, 2.000, 3.000 dinara, nekada i 5.000 dinara. Bili smo bliski, njemu je umrla žena, a meni muž i često sam se međusobno posećivali, posedimo, popijemo po rakijicu. On je dobar i divan čovek, samo što je malo ljubomoran - rekla je optužena tvrdeći da je znala da on beleži koliko mu duguje. Tvrdi da joj je Jovanović pretio i da se prepala.

- Rekao je da mu vratim ili da pokaže mom sinu papir gde je beležio kad god mi je davao novac. Nakupilo se do 1.000 evra - rekla je ona. Zatim ispričala i kako je došlo do toga da umalo ubije sedativima.

Kukala da joj ukinu pritvor: U  sobi sam sa sedam narkomanki

Dušanka je u pritvoru već 14 meseci i juče je molila plačući da joj veće ukine pritvor i zameni ga kućnim.

- U sobi sam sa sedam narkomanki, a teško sam bolesna i imam operisano srce - rekla je vapeći Todorovićeva, ali je sudsko veće odlučilo da trovačica ostane iza rešetaka. 

- Popili smo po časicu rakije i on je otišao da se tušira a meni ostavio da podgrejm pasulj. Na stolu je bila kutija bromazepana, on ponekad popije po jednu tabletu kad ne može da spava. Uzela sam tri tablete od tri miligrama i stavila u pasulj. Ne znam zašto sam uzela baš tri, valjda sam mislila da bolje zaspi. Htela sam da ukradem onaj papir o dugovanju. Dragiša je pojeo te dve kutlače pasulja i zaspao, a ja sam uzela papir iz neke kutije za cipele i otišla. Zvala sam ga posle dva dana, ali mi se nije javljao. Kako se ni kasnije nija javljao, otišla sam kod njegove ćerke i rekla mi je da je otišao kod rođaka u selo da peče rakiju. Mislila sam da je shvatio šta sam ukrala, da je ljut i da neće da se javi - prepričala je optužena. 

Snaha žrtve je otkrila

Za Čedomira Blagojevića, kojeg je otrovala 25 dana kasnije ispričala je da joj je prijateljica rekla da on traži ženu da mu pomaže u spremanju kuće, pa da može da mu se javi.  

- Čedo me fino dočekao, popili smo po kafu i rakijicu. Kad sam ušla videla sam mu novčaničić na stolu i kad je otišao da skuva kafu stavio ga je u džep. Ne znam šta mi je bilo, ali kad je otišao da nam donese vode, na brzinu sam u kafu izmrvila tri bromazepana što su ostala u tabli, koju sam uzela ranije od Dragiše. Ne znam ni ja sad zašto, valjada da ne vidi da mu fale te tablete koje sam mu stavila u pasulj. Mislila sam i Čedo će da zaspi i da mu uzmem novac iz novčanika. To nikada ranije nisam radila, dabogda crkla, ne znam šta mi je bilo. Kad je popio kafu, počelo je da deluje, bio je ošamućen, pa sam izvukla novčanik i uzela 5.500 dinara koliko je bilo. On me ispratio do vrata i ja sam otišla kod prijateljice.

Optužena kaže da se vratila za dvadesetak minuta, jer je kod Blagojevića zaboravila kesu sa stvarima iz prodavnice, ali da je kod njega već bila došla snaha, a da je on ukočeno sedeo na stolici. Odmah je uhapšena i razotkrivena su njena dva zlodela. Postoji sumnja da je počinila još sličnih krivičnih dela. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading