DRŽALI NAS BEZ VODE I HRANE: Svedok u slučaju Jovanjica optužio policajce za brutalnost i pretnje

Autor:

Hronika

04.03.2021

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik firme "Superior" Nebojša Đinović, svedok u postupku koji se u Specijalnom sudu u Beogradu vodi protiv vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluvije i devetorice njegovih saradnika, a koji je u novembru 2019. i sam privođen i saslušavan jer je sadnice konoplje isporučivao u "Jovanjicu", optužio je danas policajce da su mu mu naudili za ceo život.

RepublikaFoto: Printskrin/RTV Stara Pazova
Jovanjica

On kaže da još uvek ne mogu da se oporave nakon svega što se desilo.

- Brutalno privođenje i pretnje nikada neću zaboraviti kada je desetak policajaca upalo u moju firmu. Držali su nas bez vode i hrane ceo dan i u večernjim satima doveli u stanicu 29. novembar, a noću u Tužilaštvo. Sve je to bilo grozno i stresno. Moja porodica i dalje ne može da se oporavi od toga. Ćerka pije lekove za epilepsiju, ja za pritisak, otac za dijabetes - rekao je Đinović.

Tužilac Saša Drecun insistirao je da se Đinović preciznije izjasni da li je policija upotrebila silu i da li mu je neko pretio.

- Da, verbalno su mi pretili. Na primer jedan policajac mi se unosio u lice i kroz zube govorio:" Ja sam Miloš Jurišević zapamti me dobro!"-  rekao je svedok. On je zatim, pobrojao lične stvari koje mu je policija oduzela. 

- Oduzeli su mi oružje, koje imam jer sam oficir. Takođe i zolju koju sam ispalio i imam zbog nje suđenje  pred drugim sudom", rekao je Đinović.

Treći svedok se čeka

U nastavku pretresa zakazanog već za sutra trebalo bi da se pojavi Ivo Đinović, drugi vlasnik "Superiora" otac danas saslušanog Nebojše Đinovića. Današnji nedolazak na sud u svojstvu svedoka branilac Iva Đinovića opravdao je objasnivši da se on oseća loše nakon vakcinacije.

Đinović je pričao o poslovanju sa Koluvijom i  da je njegova firma "Superior" uzgajala biljke industrijske konoplje do 10, 12 centimetara , kada ih je preuzimala Koluvijina. Svedok je rekao da ne zna kako izgleda kanabis i da ne bi umeo da primeti razlike među dozvoljenom i nedozvoljenom konopljom. On nije krio da je "Jovanjica" imala neke propuste u radu.

- "Jovanjica" je imala carinski prekršaj zbog kivija u Rusiji, pa nije mogla da dobije dozvolu za izvoz. Preko Superiora je to sređeno- objasnio je Đinović..

Sudija Ganić: U sudnici ste, nema mahanja

Svedoka Aleksandra Antića sudija Zoran Ganić sprečio je da ispriča anegdotu sa kapije "Jovanjice" kada mu policija nije dala da uđe, a nije mu dozvoljeno ni da se nakon svedočenja pozdravi sa optuženima.

- Pošto ne date da uđem kod optuženih da ih pozdravim, mogu li da im mahnem, pitao je Antić. Sudija Ganić je bio izričit: U sudnici ste nema mahanja. Uzmite stvari i idite. 

Podsetimo, u ovom postupku sudi se i Sergeju Mrđi, koji je u bekstvu, zatim Vladanu Živojinoviću, Branislavu Miljeviću, Zdravku Miloševiću, Stevanu Holić, Vuletu Bojoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju i Bobanu Jovanović.

Njima se sudi da su članovi kriminalne grupe koju je organizovao Koluvija i terete se za nedozvoljenu proizvodnju i uzgajanje kanabisa u veštačkim uslovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading