LEGENDARNA PRIČA IZ NASELJA BRAĆE JERKOVIĆ: Kneletu su dva PIJANCA tražila pare za pivo, a njegova rečenica se i danas PREPRIČAVA!

Autor:

Hronika

01.03.2021

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Knežević Knele bio je jedan od najpopularnijih momaka sa beogradskog asfalta, a njegove anegdote se i danas prepričavaju po Voždovcu

RepublikaFoto: youtube.com/ Genije
Aleksandar Knežević Knele

Aleksandar Knežević Knele bio je jedan od najpopularnijih momaka sa beogradskog asfalta, a njegov buran život, kao i tajanstvena smrt, i 28 godina nakon njegovog ubistva izazivaju pažnju domaće javnosti, a na jednoj fejsbuk stranici je osvanula objava u kojoj je prepričana nesvakidašnja scena iz tadašnjeg Kneletovog komšiluka.


Ovaj voždovački kriminalac je uz Kristijana Golubovića, kako se spekuliše, doneo modu dizel potkulture u bivšu Jugoslaviju, a o njegovom stilu, brzom životu i ljubavnim aferama se dosta pisalo. Međutim, ono što široj javnosti nije poznato jesu anegdote lokalaca iz voždovačkog naselja Braće Jerković, gde i dalje živi priča o ovom momku.

- U starom naselju je pijac, a oko njega neki lokali, trafike… To je bilo najprometnije mesto u Jerkoviću… Knele, da bi prošao tih 50-ak metara, nekad mu je trebalo i pola sata, da se sa svima pozdravi i proćaska - napisano je u objavi na Fejsbuk stranici Legende devedesetih.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ovde je sahranjen Knele

Kakav je bio Aleksandar Knežević u očima ljudi koj su živeli u istom kraju, najbolje svedoči nastavak ove anegdote:

- Priča sa jednim čovekom, par drugara tu zastala i slušaju ga, u tom trenutku prilaze mu dva pijanca i traže kintu za pivo… Knele odmah vadi pare, daje im, a onda, dok ih gleda kako trče ka trafici, kaže: “Samo Bogu i Kneletu sirotinja nije teška“.

Ova Kneževićeva reakcija je iznenadila sve, a prepričava se po Beogradu i dan-danas.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading