STIGAO IZVEŠTAJ FDU: Studenti podneli 12 prijava, na jednu osobu se odnosi čak 5!

Autor: Republika.rs

Hronika

01.03.2021

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na adresu Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu koji je pokrenuo platformu "FDU protiv nasilja" stiglo je 12 prijava. Kako su naveli u svom izveštaju, devet prijava se odnosi na seksualno uznemiravanje, tri prijave se odnose na vređanje. Prijavljeno je šest osoba, od čega se na jednu osobu odnosu pet prijava.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Ilustracija

Kako su naveli na sajtu, na još dve osobe odnosi se po dve prijave, dok se na tri osobe odnosi po jedna prijava.

Devet (9) prijava se odnosi na seksualno uznemiravanje različitog stepena. Tri (3) prijave se odnose na vređanje, omalovažavanje i ismevanje studenata/kinja. Prijavljeno je ukupno šest (6) osoba, od toga se na jednu osobu odnosi pet prijava, na dve osobe se odnose po dve prijave, a na tri osobe po jedna prijava - stoji na sajtu fakulteta: - Prijavu za jednu osobu prosleđujemo nadležnim organima fakulteta na dalje procesuiranje, a za ostale prijave je u toku prikupljanje informacija.

- Kvalitativna analiza svih prijavljenih slučajeva seksualnog uznemiravanja i neprihvatljivih praksi u nastavi biće dostupna Dekanu u zasebnim izveštajima - stoji u izveštaju koji su potpisali Članice i članovi Radne grupe FDU - Protiv nasilja redovna profesorka Biljana Srbljanović, redovni profesor Srdan Golubović, dr Ana Martinoli, redovna profesorka i prodekanka FDU, dr Irena Ristić, vanredna profesorka, docent Stefan Ivančić, sudentkinja-prodekanka Andrea Pjević, članica Studentskog parlamenta Jovana Jankov, član Studentskog parlamenta Nemanja Obrenović.

Prijave su pristigle, navode, u periodu od 21. januara do 17. februara. Neke su primljene putem e-formulara podeljenog sa studentima, kao i putem elektronske pošte na adresu Radne grupe protivnasilja@fdu.bg.ac.rs ili upućene direktno određenim članicama odnosno članovima Radne grupe.

Sa FDU podsećaju da je grupa formirana na inicijativu Studentskog parlamenta Fakulteta dramskih umetnosti, sa namerom da se otvori direktna komunikacija sa studentima i studentkinjama koji su, na bilo koji način, izloženi seksualnom uznemiravanju, zlostavljanju, kao i drugim oblicima ugrožavanja i nedozvoljenog ponašanja u okviru obrazovnog procesa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading