JEZIVA ISPOVEST OCA ŽRTVE VELJINOG BATINAŠA: Miniraju suđenje da aboliraju ubicu mog sina!

Autor:

Hronika

01.03.2021

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje šefu obezbeđenja kluba "Tilt" Milovanu Tadiću Miksi (33) za prebijanje nasmrt gosta Slobodana Vukića (30) ispred kluba u centru Beograda 23. decembra 2015. ponovo je odloženo u petak. Do sada su, za više od tri godine, ročišta održana samo sedam puta, dok su odlagana čak 11 puta. Vukićevi roditelji kažu da optuženi Tadić, koji je početkom februara uhapšen, kao član kriminalne grupe Veljka Belivuka, očigledno već dugo izbegava pravdu. Ističu da nikada nije pokazao da se kaje ili da ga savest peče za smrt tada 30-godišnjeg mladića.

Foto: Privatna arhiva
Milosav i Slobodan Vukić

- Bol ne prolazi i ne smanjuje se jer smo izgubili dete na koje smo bili ponosni. Iako imamo i ćerku, koja je stvorila porodicu, mesto našeg sina niko ne može da popuni. Sve vreme smo u agoniji zbog suđenja, koje se, svima je jasno, razvlači unedogled da bi krivac bio aboliran. Ovo je maksimalna opstrukcija koju vrši advokat ubice preko veštaka - kaže otac Milosav Vukić i nastavlja:

- Kod ubice našeg sina za sve vreme nismo videli u očima ni mrvu ljudskosti i kajanja što je našeg sina ubio kao da je zver. Samo je jedan od članova obezbeđenja "Tilta" pokazao da žali zbog tragedije, jedan od šestorice koja su ga tukla. Ne znam da li je i taj udario Slobodana, ali on nam se na suđenju obratio iz duše iako je moja supruga Mirjana odbila da primi saučešće.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Veljko Belivuk

Podrška Belivuku u sudnici

U avgustu 2018. Milovan Tadić je uhapšen za prodaju droge, kada je u jednom klubu policija kod njega zatekla paket kokaina. Oslobođen je kad je njegov saradnik Bojan Živanov krivicu za nađenu drogu preuzeo na sebe, te je samo on osuđen. Zanimljivo je da je Tadić sa jos nekim pripadnicima huliganske grupe "Janičari" redovno dolazio u sudnicu, kao podrška Veljku Belivuku tokom suđenja za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića na šinama. S druge strane, Belivuk se pojavio u sudnici kad su protiv Tadića svedočili policajci koji su ga uhapsili.

Roditelji profesionalnog vozača kojeg je obezbeđenje "Tilta", sa Tadićem na čelu, u decembru 2015. mučki pretuklo da je od posledica batinanja preminuo na Božić, ponovno hapšenje Tadića u okviru kriminalne grupe Veljka Belivuka dočekali su kao ohrabrenje da će konačno završiti iza rešetaka na mnogo godina. Međutim, glasine da će Milovan Tadić, u tom slučaju, postati zaštićeni svedok otac stradalog Vukića je dočekao u neverici.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Slobodan Vukić

- Čuo sam da će biti svedok-saradnik u vezi sa zločinima grupe Velje Nevolje, kojoj je, svima je poznato, i sam pripadao. Strašne stvari se dešavaju. Ali on je spreman na sve. Samo životinja onako može da udari drugo ljudsko biće - kazuje nesrećni otac, kome ni proteklo vreme ne uspeva da umanji tugu za sinom.

Milosav ističe da mu jedino sudija Marina Anđelković uliva poverenje u čitavom postupku.

Sudija i telefonom pozivala na suđenje

Veštaci koji su obavili prvo veštačenje tvrdili su da je usled udarca u stomak kod Vukića došlo do zapaljenskog procesa, kao odgovora na povredu, što je dovelo do njegove smrti. Savetnik odbrane Slobodan Savić bio je izričit da udarac nije uzrok smrti, već je sugerisao da je Vukić neadekvatno lečen i da hematom, na osnovu kog su veštaci zaključili da je udarac doveo do smrti, i nije postojao. Savić, koji se u postupku pojavljuje kao savetnik odbrane, radio je i obdukciju.

Sudija Marina Anđelković javno je rekla da su suđenja u ovom postupku najčešće odlagana zbog veštačenja. Anđelkovićeva je u januaru čak telefonom zvala stranke u postupku da bi obezbedila njihovo prisustvo jer se, kako je rekla, i sama nervira što postupak ne napreduje i ne privodi se kraju.

- Mislim da sudija profesionalno vodi postupak, uz opstrukcije odbrane i veštaka, na koje ne može da utiče, i verujem da će dželata našeg sina osuditi oštro, kako zaslužuje neko sa toliko prljavom biografijom - zaključio je Milosav.

Suđenje Milovanu Tadiću za prebijanje Slobodana Vukića u decembru 2015. počelo je tek krajem 2017.

- Rečeno nam je da će to biti suđenje po hitnom postupku, a gde smo danas? Nigde... - tiho kaže razočarani Milosav.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Djordje

01.03.2021 11:27

Svaka cast ovom coveku i strpljenju koje ima! Ne bih mogao kao on vec bi mu ja presudio kad vec drzava nije! Mislim da nema oca koji ne bi uradio isto da mu je neko tako krvnicki i do smrti pretukao dete! Zao mi je nisam toliko civilizovan da prastam i zaboravljam.