PRESUDA KRVNIKU KOJI JE ZGROZIO NEMAČKU: Doživotna robija za monstruma iz Srbije!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

David G. (25) iz Srbije osuđen je u utorak na doživotnu robiju u nemačkom gradu Hagenu jer je s tri noža i 49 uboda iskasapio devojku Violetu R., takođe srpsku državljanku! Za njegov krvoločni čin sudija je rekla da u životu nije videla gori, a pre nego što ga je tog 10. juna prošle godine počinio, Violetinoj ćerki Kijari (3) stavio je slušalice na uši i odveo je u dečju sobu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Okrivljeni je bukvalno molio za doživotnu kaznu zatvora. U svom profesionalnom iskustvu nikada nisam videla ništa slično - rekla je na izricanju prvostepene presude Hajke Hartman Garšagen, predsedavajući sudija.

Krvnik je kaznu mirno primio k znanju, a u sudnici se pojavio u nonšalantnom izdanju, zalizane kose, vezane u rep, s markantnom bradom i u gučijevom džemperu. Ni u završnim rečima nije pokazao ni trunku kajanja što je bivšoj devojci, majci troje dece, oduzeo život sa 49 uboda nožem.

RepublikaFoto: Facebook
ŽRTVA: Violeta R.

Koristio je zbog državljanstva

Pretpostavlja se da je David u Nemačku ušao ilegalno 2018. i živeo baveći se prevarama. Nadao se da će mu veza sa Violetom osigurati ostanak u toj zemlji.

- Ona je bila moje vlasništvo i imao sam pravo da raspolažem njome kako sam hteo, morala je da me sluša. Jesam je ubio, ali sam bio mnogo ljut. Ja nju još volim, a htela je da me ostavi zbog drugog muškarca - rekao je David na suđenju.

Takođe, na ročištima je utvrđeno još nekoliko neosnovanih motiva za brutalno ubistvo.

- Optuženi je žrtvu maltretirao jer je mislio da je abortirala njihovu bebu, a ona je zapravo imala pobačaj. Mislio je i da ga je prijavila policiji, a i to nije bila istina - konstatovala je sudija.

Zločin mogao da bude sprečen

Pre ubistva David G. bio je u ekstradicionom pritvoru, iz kojeg je trebalo da bude deportovan u Srbiju, ali je 2. juna pušten na slobodu nakon 40 dana iza rešetaka, pa je 10. juna iskasapio Violetu. Nemačka i srpska javnost pitale su se zašto je pušten i da li je tragedija mogla biti sprečena. Nemački mediji pisali su da je do propusta došlo jer je dokumentacija iz Srbije kasnila, dok su iz Ministarstva pravde Srbije naveli da je Srbija 2. juna podnela molbu za izručenje Nemačkoj, a elektronskim putem 28. maja. Tamošnji portali preneli su da su dokumenta stigla 3. juna. Dva dana kasnije generalno državno tužilaštvo zatražilo je izručenje, koje je 9. juna izdao Viši sud, a uhapšen je 15. juna, pet dana nakon zločina.

Ustanovljeno je da je kobne večeri David došao kod Violete u stan i njenu ćerkicu Kijaru odveo u dečju sobu. Stavio joj je slušalice i pustio da nešto gleda na tabletu. Zatim je otišao u susednu sobu i devojku počeo da ubada nožem svuda po telu. U jednom trenutku sečivo mu je ispalo iz drške od silovitih pokreta, a onda je u kuhinji našao nov nož, kojim je nastavio kasapljenje nesrećne žene. Isto se desilo i s tim oružjem, pa je krvavi pir završio trećim sečivom, koje je Violeti nanelo 49. ubod, a sudski veštak naglasio je da je samo nekoliko rana bilo kobno po ženu.

- Na kraju je gledao njene fotografije sa ćerkom i ostavio ih na njenom telu. Verovatno je tako hteo da prikaže šta je uništeno. Zatim ju je prekrio tepihom i odveo njeno dete u svoj stan - rekla je Hajke Hartman Garšagen.

Violetino telo policija je slučajno pronašla 15. juna, kada su došli da uhapse Davida jer je trebalo da bude izručen Srbiji, gde je u odsustvu osuđen na 12 godina zatvora zbog trgovine ljudima. Nakon toga odmah su otišli u njegov stan u Izerlonu i uhapsili ga. S njim su bile prijateljica i Violetina ćerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading