EKSPRESAN IZVEŠTAJ: Šta Amerikanci pišu o saslušanju Kokeze?!

Autor: Republika

Hronika

28.02.2021

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka agencija Asošiejted pres izvestila je u nedelju da je policija privela i saslušala predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slavišu Kokezu u vezi s hapšenjima pripadnika navijačkih grupa, optuženih za ubistva, otmice i trgovinu drogom.

RepublikaFoto: Starsport
Slaviša Kokeza

Agencija prenosi navode srpskih medija da je Kokeza saslušan zbog veza sa liderima navijačkih grupa fudbalskog kluba Partizan, uhapšenim tokom februara i dodaje da zvaničnici Srbije te akcije opisuju kao „veliki obračun" sa organizovanim kriminalom u svetu fudbala.

- Detalji iz policijske istrage, koji su procureli u medije, obuhvataju ubistva pripadnika rivalskih grupa, uz odsecanja glava i mučenja u specijalnom 'bunkeru' na stadionu Partizana u Beogradu - navodi AP.

Agencija dodaje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, za koga piše da se „često hvalio da je u mladosti bio radikalni pristalica Crvene zvezde", u subotu kazao da će neki od šokantnih detalja iz istrage biti objavljeni sledeće nedelje i da će deca biti upozorena da to ne gledaju.

Srbija ima „istoriju tolerisanja huliganizma, koje je često rezultiralo nasiljem i izlivima nacionalizma na stadionima", navodi AP i dodaje da su se mnogi od tih ljudi tokom ratova devedesetih godina „pridružili zloglasnim paravojnim grupama povezanim s ratnim zločinima nad pripadnicima drugih etničkih grupa u bivšoj Jugoslaviji".

AP podseća da je prethodnih godina u Srbiji ubijeno više od deset poznatih pripadnika navijačkih grupa i da je većina stradala u obračunima nalik mafijaškim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading