KAVČANI SRUŠILI VLADU AUSTRIJE: Šokantna saznanja austrijskih medija o moći mafijaša sa Balkana!

Autor:

Hronika

26.02.2021

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Julijan Hesentaler, koji je u Austriji postao poznat po aferi "Ibica", rođen je u Srbiji, pripadnik je jedne navijačke grupe FK Partizan i prao je novac "kavačkog klana", objavili su austrijski mediji.

RepublikaFoto: facebook.com/alles roger?
Julijan Hesentaler

Ovu krimi-priču mediji šire saznanjima da je ovaj policijski doušnik bio blizak sa Vladimirom Roganovićem (35), "kavčaninom" ubijenim 21. decembra 2018. u Beču. U njega je pucano odmah po izlasku iz restorana "Figmiler".

Austrijski novinari, prenosi Ekspres, povezali su Julijana sa kurirom koji je prenosio novac od trgovine drogom. Tajno snimljeni razgovori pokazali su da je taj kurir nekoliko puta prevozio iznose od desetak hiljada evra od Salcburga preko nemačke granice do banke. Kada je banka u nemačkoj odbila da prihvati uplatu na Julijanov račun zbog nepoštovanja zakonskih propisa, jedan Julijanov poziv upravniku banke bio je dovoljan da se reši problem sa uplatom. Bar jednom u pranju novca je učestvovao i Roganović. Potom je ubijen. Tamošnji istražni organi pretpostavljaju da je "škaljarski klan" poslao ubice da ga likvidiraju jer je policiji ocinkario jednu pošiljku kokaina konkurentske grupe.

"Kavčani" su odmah pripremili osvetu. Poslali su ekipu ubica koju je Julijan smestio u prostorije svoje firme "Konsic.gmbh" iz Minhena. To je bila njihova baza u Beču.

Julijan je godinu dana posle objavljivanja čuvenog snimka iz afere "Ibica" uhapšen u Berlinu i sada se čeka njegovo izručenje Austriji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hajnc-Kristijan Štrahe

Video-zapis afere snimljen je 2017, a objavljen je posle dve godine, i na njemu se vidi tadašnji lider FPO i vicekancelar Austrije Hajnc-Kristijan Štrahe u razgovoru sa jednom devojkom, za koju je verovao da je nećaka ruskog milijardera. U sedmočasovnom video-materijalu najznačajniji je deo u kome Štrahe Ruskinji nudi državne poslove za finansijsku pomoć njegovoj stranci, uz zaobilaženje revizora. U vili na Ibici na snimku se vidi, uz jednog Štraheovog saradnika, i Julijan Hesentaler, koji u razgovoru Štrahea i navodne ruske milijarderke glumi prevodioca i pratioca.

Posle objavljivanja snimka Štrahe je podneo ostavku na sve političke funkcije, a Julijan, koji je, po svemu sudeći, bio mozak operacije pobegao je iz Austrije.

Ubica nije uhapšen

RepublikaFoto: facebook.com/ Vladimir Roganovic
Vladimir Roganović

Vladimir Roganović i njegov prijatelj Stefan Vilotijević upucani su u sačekuši, ali je Vilotijević uspeo da preživi napad. Roganović je tri dana pre ubistva stigao u Beč. Crnogorska policija je posle Roganovićeve likvidacije Austrijancima dostavila imena svih "škaljaraca" koji su u to vreme prešli granicu i uputili se ka zemljama Evropske unije. Roganovićev ubica, međutim, nije uhapšen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading