BAHATI VOZAČ IZ LOZNICE OSTAJE U PRITVORU! Ministarka pravde: Nisu zaštićeni ni bogati, ni politički podobni!

Autor:

Hronika

26.02.2021

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka pravde Srbije Maja Popović danas je bila na sastanku u Osnovnom sudu u Loznici povodom saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Ivanka Mićić, a za koju je osumnjičen Đ. D. koji je bio u bekstvu skoro mesec dana.

RepublikaFoto: printscreen
Ivanka Mićić

Ministarka pravde Maja Popović je nakon sastanka sa nadležnim pravosudnim organima, izjavila da je formirana komisija koja će ispitati sve okolnosti slučaja saobraćajne nesreće u kojoj je 28. januara stradala žena iz okoline Loznice.

- Do sada, po svim izveštajima i pokazateljima nije napravljena nijedna greška, niti je povređen zakon ni u jednom smislu - rekla je Popović. 

Javnost, a posebno uznemirena porodica stradale žene i njeni sugrađani koji su protestima, uz pisanje Srpskog telegrafa i drugih medija doveli su do toga da se u čitav slučaj uključi cak i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Maja Popović

Ministarka je objasnila da je u Osnovnom sudu u Loznici održala sastanak povodom uznemirenja građana koji tvrde da postoje određene okolnosti koje dovode u sumnju objektivnost rada i tužilačke organizacije i suda. Sastanku su prisustvovali predsednica Osnovnog suda u Loznici, predsednik Višeg suda u Šapcu i predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu, kao i postupajući tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici, Viši tužilac u Šapcu i Apelacioni tužilac iz Novog Sada.

- Mojim obraćanjem želim da pokažem da je Vlada Srbije na terenu sa svojim građanima, kako bi svim građanima pokazali da smo odlučni u borbi i da ne postoje zaštićeni od bilo kog krivičnog dela i da niko u Srbiji neće biti amnestiran zbog njegove partijske pripadnosti ili njegovog finansijskog stanja - istakla  je ministarka Popović.

Saslušan pred tužiocem

Inače, Lozničanin kojeg sugrađani optužuju da je 28. januara oko 20 sati u mestu Voćnjak putničkim automobilom udario Ivanku Mićić i nakon toga pobegao sa lica mesta ne ukazavši pomoć žrtvi, juče popodne je saslušan pred nadležnim tužiocem. 

Zbog pritiska javnosti koja je zgrožena postupcima osumnjičenog koji je prema saznanjima policije odmah prevezao auto iz nesreće na popravku u Beograd da bi uklonio i prikrio dokaze, ali i optužbi da više članova familije osumnjičenog preko svojih veza sabotiraju istragu, u rasvetljenje nesreće se uključio prvo predsednik Vučić, a onda i ministarka Popović.

Uhapšenom Đ. D. je određen pritvor do 30 dana da između ostalog, ne bi uticao na svedoke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading