JAVNOST VEĆ DANIMA UZALUD TRAŽI ODGOVOR: Zašto tužilaštvo ćuti o zataškavanju tragedije?

Autor: A. Popović

Hronika

26.02.2021

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija se podigla na noge nakon saznanja da Osnovno javno tužilaštvo u Loznici zataškava istragu protiv Đorđa Danojlića, koji je osumnjičen da je 28. januara putničkim automobilom usmrtio Ivanku Mićić iz Tršića, oko 20 sati, na lokalnom putu u mestu Voćnjak kod Loznice i potom pobegao. Policija je već 2. februara locirala automobil iz udesa, u tuzilaštvu su se oglušivali o sve naredbe policije vezane za istragu.

RepublikaFoto: printskrin
Protest ispred OJT

- Nismo imali nijedan čvrst dokaz - jedino je što su rekli u OJT Loznica Mirjani Mićić, ćerki stradale žene, nakon glasnih apela više stotina Ivankinih sugrađana i porodice da se počinilac ka kom su dokazi vodili konačno i uhapsi. Međutim, tužilaštvo je ćutalo i zataškavalo tragediju dajući vremena bahatom vozaču da se uz pomoć uticajne familije skriva i popravi automobil kojim je udario Mićićevu.

U sukob sa tužiocima koji su učestvovali u prikrivanju činjenica uključila se i porodica pre četiri godine stradalog dečaka Dimitrija Glišića, kojeg je vozač početnik pokosio na saobraćajnici u blizini lokacije na kojoj je poginula Ivanka.

- Porodicu pokojne Ivanke i nas povezuje ista zamenica tužioca Olivera Jovanović, čijim radom su razočarani i drugi ljudi jer je korumpirana i ne radi kako treba - rekao je Vladimir Glišić za Srpski telegraf, otac stradalog dečaka, koji navodi i "neljudske postupke" Jovanovićeve. Glišić tvrdi da ga je pomenuta zamenica tužioca nekoliko puta izbacila iz kancelarije kada je od nje civilizovano tražio da profesionalno vodi istragu, prilažući joj dokaze protiv počinioca saobraćajne nesreće u kojoj je stradao njegov sin.

RepublikaFoto: printscreen
Ivanka Mićić

Na više pokušaja Srpskog telegrafa da kontaktiramo i s drugom stranom, iz OJT u Loznici nismo uspeli da čujemo nijednu rečenicu kojom bi javnosti opravdali svoju funkciju i bar pokušali da dokažu da nisu zataškavali otkrivanje ko je bahati vozač koji je pobegao s lica mesta i ne ukazavši pomoć stradaloj ženi.

Na mejl koji smo iz redakcije Srpskog telegrafa poslali tužilaštvu u Loznici niko se nije udostojio da odgovori, a kada smo ih pozvali telefonom, rekli su nam da njihov portparol nije na poslu, te da nema ko da nam odgovori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading