POBEDA SRPSKOG TELEGRAFA! KONAČNO UHAPŠEN: Vučić zvao ćerku poginule Ivanke i poručio da NEMA NEDODIRLJIVIH

Autor:

Hronika

25.02.2021

05:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahati vozač Đ. D. (36) iz Loznice konačno je uhapšen posle mesec dana skrivanja, nakon što je, kako policija sumnja, automobilom 28. januara u naselju Voćnjak na lokalnom putu usmrtio Ivanku Mićić (62) iz Tršića i pobegao s lica mesta.

RepublikaFoto: printscreen

Do hapšenja je došlo posle pisanja Srpskog telegrafa i još nekih medija koji su preneli apele porodice stradale žene, kao i protesta na društvenim mrežama zbog sumnje da Osnovno javno tužilaštvo u Loznici pokušava da zataška slučaj, oglušujući se o naredbe policije vezane za istragu saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Mićićeva.

Nezvanično saznajemo da je bahati vozač posle udesa redovno išao na posao i kolegama pričao da "hoće nešto da mu napakuju". Bio je sve vreme opušten, nasmejan, kao da nije kolima ubio ženu.

- Nečuveno je ponašanje lozničkog tužilaštva i njihovo nepostupanje u ovom slučaju. Oni sebe smatraju moćnim da prikriju činjenice i oslobode od odgovornosti čoveka koji je usmrtio moju taštu i pobegao i ne pokušavši da joj pomogne. Policija je bez saglasnosti tužilaštva uhapsila lice za koje veruje da ga štiti moćna familija od zatvora bez obzira na to koliko je strašnu stvar uradio. Lično je preksinoć moju suprugu telefonom nazvao predsednik Aleksandar Vučić i saopštio joj da je Đ. D. priveden i da neće biti nedodirljivih. To uliva poverenje da će pravda biti zadovoljena, kao što treba da bude u svim pravnim državama - rekao je za Srpski telegraf Aleksandar Marković, zet stradale Ivanke.

RepublikaFoto: printskrin

Uhapšenom preti do 12 godina zatvora

Iz policije u Šapcu saopšteno je da se teška krivična dela pripisuju uhapšenom.

- Đ. D. sumnjiči se da je počinio teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi - stoji u saopštenju policije.

Zaprećena kazna za izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom je od dve do 12 godina zatvora.

Marković je sa suprugom Mirjanom i brojnim prijateljima, uz podršku više stotina Lozničana, juče u podne protestovao ispred OJT Loznica, koje nije postupilo kako je moralo ni u nekoliko slučajeva pre ovog.

- Okupljenim ljudima ispred tužilaštva obratila se moja supruga, uz roditelje dečaka Dimitrija Glišića, koji je pre četiri godine stradao u blizini mesta na kom je život izgubila moja tašta i taj bahati vozač do današnjeg dana nije dobio zasluženu kaznu. Mi smo ušli u tužilaštvo i predali im nova pitanja koja nas muče, a koja se tiču njihovog nesavesnog odnosa prema poslu i propusta. Od v. d. tužioca Mladenke Manojlović smo čuli da nisu opstruisali istragu i da su čekali pravi dokaz da bi priveli vozača. Rekli smo joj da ćemo videti kako će se dalje odbijati stvari počevši od određivanja pritvora Đ. D. Uskoro planiramo da sa advokatom ponovo zatražimo odgovore od tužilaštva i da ih nateramo da postupaju po zakonu, kako bi trebalo - istakao je Marković.

RepublikaFoto: printscreen

Mirjana: Ovaj slučaj nije usamljen

Iako je Đ. D. uhapšen, porodica stradale Ivanke i dalje nastavlja borbu da se osudi krivac, ali i da dokaže da je tužilaštvo u Loznici korumpirano.

- Zbog naše solidarnosti u borbi, većina institucija u zemlji je postala zainteresovana za problem korumpiranog tužilaštva u Loznici. Važno je da nas bude što više, da budemo sigurni da će se proces nastaviti po aktuelnim zakonima, a ne po prijateljskim, rođačkim i kumovskim odnosima. Jer ovaj slučaj nije usamljen. Pandorina kutija je otvorena - napisala je službenica MUP Mirjana Mićić, ćerka stradale Ivanke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading