ĆERKA IVANKE MIĆIĆ IZ TRŠIĆA OPTUŽUJE TUŽILAŠTVO: Moćnici kriju ubicu moje majke!

Autor:

Hronika

24.02.2021

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahatom vozaču čije se ime zna dato je dovoljno vremena da ukloni tragove nesreće na automobilu, kaže ogorčena Mirjana!

RepublikaFoto: printscreen
Mirjana Mićić

Ćerka i zet Ivanke Mićić, koja je 28. januara poginula od udara automobila u naselju Voćnjak kod Loznice, Mirjana i Predrag najavili su za danas u podne protest s više stotina ogorčenih meštana ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici jer istraga i dalje tapka u mestu, a bahatog vozača, kako tvrde, štite moćni ljudi na položaju.

Mirjana, koja je inače službenica MUP, tvrdi da policija raspolaže saznanjima koja nedvosmisleno vode ka počiniocu saobraćajnog udesa, ali da se tužilaštvo oglušilo o sve njihove izveštaje vezane za slučaj. Meštani Tršića već danima ogorčeno tvrde da se zna ko je počinilac i da ga štite, kako navode, moćni stric, zet, sestra i sestrina kuma, koja je vršilac dužnosti predsednika suda.

Foto: printscreen
Tršić oblepljen Ivankinim slikama

Ožalošćena porodica se podneskom obratila Višem javnom tužilaštvu u Šapcu s pritužbom na rad tužilaštva u Loznici.

Muk u tužilaštvu

Srpski telegraf se povodom ovog slučaja pre nekoliko dana obratio Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici, odakle su nas uputili na saopštenje na svom sajtu u kome se, osim opisa tragične nesreće, navodi da je u pitanju N. N. vozilo kojim je upravljalo N. N. lice i da će javnosti biti blagovremeno obaveštena "nakon prikupljanja pouzdanih dokaza".

I juče smo pokušali da kontaktiramo s njima da bi prokomentarisali izjavu ćerke stradale Ivanke da tužilaštvo zna ime počinioca i krije vozilo, ali odgovor do zaključenja ovog broja nismo dobili.

- Prema informacijama koje su došle do mene, vozilo kojim su nanete smrtne povrede mojoj majci je pronađeno 2. februara u Beogradu. Snimci u blizini mesta stradanja moje majke dokazuju da se radi o tom vozilu, koje je u međuvremenu popravljeno, a tužilaštvo je bahatom vozaču i njegovim pomagačima dalo dovoljno vremena i za uklanjanje tragova na automobilu i da ga odvezu na sigurnu lokaciju. Policija o tome ima pouzdane podatke, kao i o kretanju osumnjičenog, prema signalu mobilnog telefona, i o svemu tome je blagovremeno obavestila nadležnog tužioca - stoji, između ostalog, u pismu ćerke stradale Ivanke.

"Ima nas više"

Po okončanju skupa ispred tužilaštva zakazanog za danas, organizatori navode da će okupljeni krenuti u kraću protestnu šetnju da bi, kako pišu, pokazali da ih "ima više od onih koji su pomislili da su nedodirljivi".

Podsetimo, nekoliko dana posle nesreće na više mesta u Loznici osvanuli su veliki plakati s likom Ivanke Mićić i pitanjem: "Zašto, zašto nisi stao da mi pomogneš?"

Ko koči veštačenje

Preko svojih kolega u MUP, Mirjana je u toku sa svim koracima koje preduzima policija i kaže da oni revnosno obavljaju svoj deo posla.

- Bila sam 10. februara kod v. d. javnog tužioca Mladenke Manojlović sa svojim advokatom, u svojstvu građanina, da vidim dokle je stigao slučaj, ima li nekog pomaka. Ona je rekla da se radi "po hitnom postupku", pa sam pitala: "Ako je vozilo locirano 2. februara, a 3. prebačeno u Loznicu, gde se i dalje nalazi u dvorištu iza policijske stanice, a sada je 10. februar, da li je izdata naredba za njegovo veštačenje?" Dobila sam priču da to nije tako jednostavno, treba to sve organizovati i slično - prepričala je ogorčena ćerka.

Ona poziva na odgovornost zamenika tužioca i njegove pretpostavljene.

- Zar sve ovo nisu dovoljni osnovi sumnje za započinjanje gonjenja konkretnog počinioca, ma ko god ga štitio, pa nije jasno zašto tužilaštvo i dalje predmet vodi protiv N. N. lica? Zbog čega to lice nije do danas saslušano i zbog čega nije izdat nalog za njegovo privođenje kada postoje najmanje tri osnova za određivanje pritvora - pitala je Mirjana višeg tužioca u Šapcu.

Gnevni komentari

Tužilaštvo u Loznici je jedno ogromno zlo, u šta sam se i sam uverio dva puta, jednom su, kao, "slučajno" bez mog znanja izgubili predmet! Tek nakon nekoliko žalbi, u Šapcu su morali da reaguju, verujem, veoma nevoljno. I kod vas je, nažalost, više nego jasno šta je u pitanju - jasna namera da počinioca izvuku bez ikakvih posledica, uz uticaj moćnih ljudi. Držite se i ne odustajte od pravde, moraju odgovarati, pa makar im i sam vrh države bio zaštitnik, samo je jedan od komentara ispod objave na Fejsbuku.

Zaprećena kazna za izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom je od dve do 12 godina, dok samo za bežanje s lica mesta sleduju tri godine zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading