DIJANA HRKALOVIĆ, KOKAIN I KRIMINALCI: Amerikanci raskrinkali bivšu državnu sekretarku, ZBOG OVOGA JE NATERANA DA PODNESE OSTAVKU!

Autor: Republika

Hronika

23.02.2021

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijana Hrkalović morala je da bude sklonjena s funkcije državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova posle zvanične posete tada visokog zvaničnika MUP Srbije američkoj Agenciji za borbu protiv droge (DEA), u maju 2019.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dijana Hrkalović

Kako otkriva izvor, na sastanku koji je održan u SAD predstavniku Srbije prezentovani su snimci na kojima je navodno tadašnja državna sekretarka sa visokopozicioniran pripadnicima podzemlja, bliskim kavačkom klanu.

Agenti DEA, koji prate kanale trgovine velikim količinama droge, predstavniku MUP Srbije prikazali su video-snimak na kom je Dijana Hrkalović u društvu 'kavčana'. Na snimku se navodno vidi i kokain - otkrio je izvor.

Prema njegovim rečima, na sastanku koji nije protekao onako kako je planirano, jer je tema trebalo da bude dalja zajednička saradnja, predstavniku srpske policije doslovce je rečeno da pod takvim okolnostima nikakve saradnje između dve policije više neće biti.

- Predočeno je da su tokom operativnog rada došli do snimaka i podataka da je visoka funkcionerka MUP u bliskim odnosima s kriminalnom grupom za koju se sumnja da velike količine kokaina transportuje iz Južne Amerike u Evropu, i da zbog toga više ne mogu da razmenjuju informacije s našom policijom. Praktično im je rečeno da dok je ona u MUP, nikakve saradnje dve službe neće biti - otkriva izvor upućen u detalje sastanka i dodaje da je tadašnji vrh MUP praktično bio primoran da Hrkalovićevu skloni s funkcije.

RepublikaFoto: Starsport
Velja Nevolja

Dijana Hrkalović je, podsetimo, istog meseca, u maju 2019, sklonjena iz MUP, koji je u saopštenju koje je dostavljeno medijima 29. maja objavio da "državna sekretarka Dijana Hrkalović od sutra više neće obavljati funkciju zbog drugih obaveza koje će preuzeti u narednom periodu".

Godinu i po dana kasnije, u jednom intervjuu, ona je izjavila da je s funkcije otišla "zbog borbe s opakom i komplikovanom bolešću".

- Istina je zapravo da veze s kriminalnim klanom i ljudima iz podzemlja više nije mogla da sakrije - dodaje sagovornik Kurira.

On podseća da se, i dok je bila na visokoj funkciji, govorilo o njenom bliskom odnosu s ubijenim vođom navijača Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, čija je desna ruka bio nedavno uhapšeni Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ja

23.02.2021 07:56

Pa zar se za ovo ne ide u zatvor?