BEBU TUKAO DO SMRTI: Monstrumu 35 godina zatvora!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monstrum Kurtiš Kurtiši (35) konačno je osuđen nakon pet i po godina od ubistva jednogodišnjeg sina D. M., i to na 35 godina robije! Svirepi zločin desio se u junu 2015, kada je otac u svojoj kući u Zemunu nasmrt pretukao mališana jer ga je nervirao njegov plač, ali i zato što je sumnjao da je njegov sin.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Izricanje jučerašnje prvostepene presude u Višem sudu za teško ubistvo deteta bilo je zatvoreno za javnost, kao i sva suđenja za ubistva maloletnika. Odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu na visinu ove kazne.

Tragičnog dana 17. juna 2015. majka dečaka Gordana M. (41) otišla je do prodavnice i Kurtiši je ostao sam sa 15-mesečnim sinom.

Prema izjavi koji je dao policiji, beba je plakala i on ju je uzeo u ruke da bi je umirio. Kada nije uspeo u tome, iznervirao se, podigao je dečaka visoko iznad glave i tresnuo ga o pod, a zatim ga je krvnički šutirao i gazio.

- Majka je po povratku iz radnje zatekla povređeno dete na podu, pa je odmah pozvala policiju i Hitnu pomoć, a nesrećnom D. M. su jetra i slezina pretrpele teška oštećenja. Slezina mu je na kraju i uklonjena, ali je mališan preminuo nakon pet dana - ispričao je tada izvor iz istrage.

Nikada nije voleo sina

Suđenje Kurtišu Kurtišiju počelo je u februaru 2017, a u pritvoru je bio od dana kada je počinio ubistvo u junu 2015.

Komšije su nakon zločina ispričale da ovaj krvnik nikada nije voleo sina.

- Sumnjao je da je mališan njegov sin i nije ga voleo. Njegova nevenčana supruga je u toku trudnoće bila kod svojih u Obrenovcu i tamo se i porodila. Sve to je uticalo na to da Kurtiš posumnja da je sin njegov i nije ga voleo, kao starije dvoje dece - rekli su tada poznanici porodice.

Monstruozni otac pravdao se nakon hapšenja da nije bio svestan svog dela i da je bio pod uticajem narkotika i alkohola, ali u policijskom pritvoru nije pokazivao nikakve znake kajanja. Rekao je i da ne zna da li je D. M. njegov sin, kao i da ima troje dece koju nikada nije tukao, kao ni suprugu Gordanu.

- Pao mi je mrak na oči i tek sam kasnije shvatio šta sam uradio - rekao je Kurtiši inspektorima.

Presuda Kurtišiju je druga visoka kazna u nizu za teško ubistvo deteta. U novembru prošle godine Zoran Albić (25) osuđen je u Višem sudu u Zaječaru na 40 godina zatvora jer je svoju pastorku Lunu F. (2,5) usmrtio sa više od 50 udaraca u svojoj kući u Prahovu. Taj zločin odigrao se u noći između 26. i 27. maja 2019, a Albić je u završnim rečima naveo da nije ubio devojčicu i da ju je samo šamarao.

- Ne pamtim da sam bio potreseniji i da sam se gore osećao. Reči tužioca, naše pravnice Maje Atanasković, a posebno ubice, pamtiću dok sam živ. Dokazano je da je ubica besomučno udarao dete, slomio joj nadlakticu, počupao veliku količinu kose... i da ju je udario više od 50 puta, a da je ona preminula od izliva krvi na mozak od te jačine udaraca - rekao je nakon presude osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić za Srpski telegraf.

Berberin osuđen na doživotnu

Da u Srbiji novim merama zakona donetim u maju 2019. svi zlostavljači dece dobijaju visoke kazne, dokaz je i presuda višestrukom silovatelju Ninoslavu Jovanoviću, koji je 5. januara osuđen na doživotnu robiju zbog otmice i zlostavljanja devojčice M. K. (12). Dve godine pre toga Vladica Rajković (31) iz Zaječara dobio je kaznu od 40 godina robije zbog silovanja i ubistva devojčice Anđeline Stefanović (3).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading