PRAVILI NAJMOĆNIJI BALKANSKI KLAN! Velja i Elez hteli da ZAGOSPODARE PODZEMLJEM!

Autor: Republika

Hronika

18.02.2021

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk i Darko Elez nameravali su da udruže svoje kriminalne organizacije i naprave najjači klan na Balkanu!

RepublikaFoto: starsport/printscreen
POLICIJA IH OSUJETILA Elez (u krugu) i Belivuko tesno sarađivali

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja bio je bliski saradnik Kavačkog klana, dok je Elez šurovao sa šiptarskim narko-kartelima na čelu sa Naserom Keljmendijem.

Međutim, Velja i Elez su imali ideju da se udruže i tako naprave najmoćniji balkanski klan! Oni su želeli da kontrolišu kompletno tržište droge, reketa, otmica i trgovine oružjem u ovom delu Evrope. 

Ovo je nedavno potvrdio i ministar policije Aleksandar Vulin, koji je istakao da su Elez i Belivuk "povezani slučajevi".

- Oni su planirali da osnuju savez i to je bila ozbiljna stvar. Morali smo prvo da rešimo Eleza i njegov kriminalni klan, a onda i Belivuka i njegovu organizaciju - rekao je Vulin.

Hapšenjem dvojice ozloglašenih kriminalaca izbegnura je opasnost stvaranja mafijaške organizacije, koja bi imala potencijal da postane najjača u regionu.

- Da se ostvario, taj savez bi zagospodario balkanskim podzemljem. Svi glavni akteri tog saveza su veoma moćni u svojim sredinama i raspolažu velikim novcem. Belivuk je tesno sarađivao sa Radojem Zvicerom, vođom ozloglađenog Kavačkog klana, a Elez s naserom Keljmendijem, narkobosom iz Peći koji je godinama pod lupom američke DEA - kaže izvor Informera blizak istrazi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading