Ko je Veljin učitelj pucanja Nebojša Janković? Šokantna biografija vrhunskog snajperiste: Jedan detalj je NAROČITO SUMNJIV!

Autor:

Hronika

16.02.2021

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Janković, koji je učio Veljka Belivuka poznatog kao Velja Nevolja da puca iz snajpera, takmiči se u brzom potezanju i pucanju i poznat je kao jedan je od najboljih snajperista u zemlji.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Janković obučava Velju Nevolju

Profesionalni snajperista je isprva bio pripadnik 63. padobranske jedinice gde je i izučio zanat. Kako se saznaje, potom se zapošljava u MUP, ali taj posao napušta i odlazi. Potom otvara menjačnicu. Izvor "Blica" blizak istrazi kaže da je Janković "vrhunski snajperista".

- Ne zna se precizno od čega sve živi. Nije isključeno da "radi" i u inostranstvu - kaže izvor.

Takođe, Janković se takmiči u pucanju, ne samo u zemlji, već i inostranstvu, i uvek je u vrhu po broju osvojenih poena.

Obučavao Belivuka u šumi

Nedavno je na televiziji Pink objavljen snimak iz šume gde Janković obučava Velju Nevolju da puca. Na snimku se čuje kako Janković Belivuku objašnjava kako da drži ovo oružje, kako da cilja, dok Belivuk govori "Daj, ja ću", a onda nišani iz snajpera.

O fotografiji na kojoj bivši policajac Janković hoda po Beogradu sa koferom u kome je snajper, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se on nije slučajno i slobodno šetao kroz Beograd, već da mu je to dozvoljeno kako bi bio uhvaćen na delu.

Foto: prntscr Pink TV
Nebojša Janković

U pronađenom oružju po Belivukovim štekovima su dva snajpera. Vučić je objasnio da je snajper koji Janković nosi, drugi snajper koji je posedovala Belivukova grupa.

Policajaci koji su pomagali Velji Nevolji

Inače, Janković koji je jedno vreme zaposlen u MUP, nije jedini policajac koji je pomagao Velji Nevolji i članovima njegove grupe.

Predrag Lajić, koji je bio načelnik Odeljenja za droge SBPOK, i Bojan Vasiljevski, inspektor i v. d. šefa odseka za droge, na spisku su službenika MUP-a koji je pomagali Belivuku, objavio je ranije "Blic".

Prema saznanjima medija, u trenutku hapšenja obojica su bili aktivni policajci, ali je Predrag Lajić pre oko mesec i po smenjen. Obojica su bili na visokom položajima na kojima su bili u kontaktu sa drogom. Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal Lajiću i Vasiljevskom određeno je zadržavanje do 48 sati.

 

 

 

Takođe, među uhapšenima je i bivši policajac iz Loznice Dragan Sekulić koji je u međuvremenu promenio identitet i sada se zove Vlado Georgiev, identično kao poznati šlager pevač. Sekulić-Georgiev je bio blizak Veljku Belivuku i radio je u beogradskoj policiji, ali je posao morao da napusti zbog kriminalnih radnji u kojima je uhvaćen.

Jedan od najodanijih vojnika Veljka Belivuka, poznatog kao Velja Nevolja, jeste Dejan Tošić. Kako navode "Novosti", on je završio policijsku akademiju, ali nikada nije radio u MUP Srbije. Svoje akademsko znanje iskoristio je u kriminalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading