BALKANSKA MAFIJA PRAVI HAOS U ŠPANIJI! Kao u vicu, sastali se Srbi, Hrvati i Crnogorci, A ONDA IH POLICIJA UHAPSILA!

Autor: Republika

Hronika

15.02.2021

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očigledno im prija klima

RepublikaFoto: printskrin/La Policía Nacional

Španska policija uhapsila je prošle sedmice dvojicu Srba, dvojicu Hrvata i jednog Crnogorca, nakon što je izvršila pretres na tri lokacije, otkrila laboratorije za uzgoj marihuane i zaplenila više od 3.000 biljki u provincijama Alikante i Mursija. Policija je kod uhapšenih pronašla i falsifikovana dokumenta, a za jednim Srbija traga.

Posle nekoliko meseci istrage, pripadnici španske Nacionalne garde identifikovali su grupu ljudi za koju su sumnjali da se bavila uzgojem i distribucijom opojnih supstanci, piše Telegraf.

Španski mediji prenose da je istraga bila veoma kompleksna jer je osumnjičena narko-banda imala velike mere obezbeđenja, što je u svakom trenutku otežavalo praćenje i diskretan nadzor koji su sprovodili agenti.

Kada su agenti upali u tri objekta, dvojica od petorice osumnjičnih su pokušali da pobegnu, ali su ih je policija sustigla i privela. Španski mediji prenose da je za jednog od uhapšenih raspisan nalog za ekstradiciju u Srbiju, zajedno sa zahtevom Istražnog suda u Valensiji, a oba zločina povezana su sa trgovinom narkoticima.

Biljke zaplenjene u tri objekta bile su u poodmakloj fazi rasta i cvetanja, a neke su bile spremne za rezanje. Agenti su naglasili da su kuće bile savršeno opremljene i struktuirane za uzgoj konoplje i da su imale sofisticiranu mehanizaciju i tehnologiju za održavanje temperature kako bi se postigao brži rast, a sve to bilo je ilegalno priključeno na regularnu elektičnu energiju.

Policija je izvršila pretrese i na četvrtoj adresi gde je živela osoba osumnjičena da se nalazi na čelu ove organizacije. Pronađeno je 12.000 evra u gotovini, razna dokumenta i zalihe koje se dovode u vezu sa zaplenjenom drogom, prenosi Informacion.es.

 

 

Uhapšenima se na teret stavlja zločin protiv javnog zdravlja zbog narkotika, falsifikovanje dokumenata, pripadnost organizovanoj kriminalnog grupi i prevaru sa električnom energijom. Sud u Noveldi je odmah naložio njihovo pritvaranje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading