POLICIJA NA PUTU DA OTKRIJE KO JE LIKVIDIRAO BIZNISMENA: Kamere otkrivaju Zekinog ubicu?

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biznismen Nikola Zečević Zeka (38) ubijen je u petak oko 20.30 u Kragujevcu, nedaleko od svoje vile "Jelena", a napadač je ka njemu ispalio osam metaka. Sve se odigralo pred očima prolaznika, dok je Zečević išao da sinu kupi picu. Likvidirani muškarac odranije je poznat policiji po ranjavanju suvlasnika menjačnice "Golub" Dušana M. u istom gradu, a za to je odležao višegodišnju robiju.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Nikola Zečević Zeka

Bezbednosne kamere sa jednog lokala u Glavnoj ulici snimile su koban trenutak kada je Zečević koračao trotoarom, a odmah iza njega kretalo se petoro prolaznika. Upravo te snimke pažljivo pregleda policija i postoje nagoveštaji da je na putu da identifikuje ubicu.

- Ubica maskiran fantomkom obišao je ljude i požurio ka Zečeviću, koji je bio ispred svih. Čim je stigao do njega, ispalio je u njega kišu metaka, a kada je pao, on ga je overio sa još nekoliko hitaca, ukupno osam. Prolaznici su se našli na jedva dva metra od nemile scene, ali napadač za to nije mario. Odmah je pobegao u susednu ulicu, gde se veruje da su ga čekali saučesnici u automobilu - ispričao je za naš list izvor iz istrage.

Hitna pomoć je odmah stigla, ali je on preminuo na putu do Kliničkog centra Kragujevac.

RepublikaFoto: printscreen
Sigurnosne kamere snimile zločin

Tetka ubijenog biznismena kratko je rekla za jednu televiziju da misli da je ova likvidacija iz osvete zbog Nikolinog napada na Dušana 2009.

- Samo je otišao da detetu kupi picu za večeru i, kad se vraćao, neko ga je sačekao. On je svoje odležao, a pretili su mu još pre deset godina da će kad-tad da se osvete - istakla je ona.

Direktor policije Vladimir Rebić oglasio se o ovom slučaju i naglasio da je likvidirani Zečević bio upleten u kriminalne radnje.

- On je odranije poznat policiji i povezivan je sa trgovinom narkoticima. Pretpostavljamo da je to razlog ubistva, ali se to ne može tvrditi. Policija pregleda kamere, vrše se razgovori i verujem da će i to ubistvo ubrzo biti rasvetljeno - rekao je Rebić gostujući na jednoj televiziji.

Otac policajac

Otac likvidiranog Nikole Zečevića Zeke je penzionisani pripadnik MUP koji je svojevremeno radio na odeljenju za oružje.

Do krvavog obračuna 2009, kada je Zečević ranio suvlasnika menjačnice "Golub" Dušana M. u nogu, došlo je nakon verbalne rasprave u jednom kragujevačkom kafiću.

- Njih dvojica su se prvo tukli i rvali u bašti kafića, a onda su otišli do jednog parkinga u Ulici kneza Miloša. Tada je Nikola izvadio revolver i ispalio tri hica ka Dušanu, koji je zadobio ranu u nozi. Zečević je pobegao ka Karađorđevoj ulici, ali ga je policija uhapsila nakon 20 minuta - pisali su tada mediji.

Nikola i Dušan se navodno nisu poznavali, a razlog za tuču im je bila bezazlena rasprava. Zečević je zbog toga proveo nekoliko godina na robiji u Požarevcu, a kada je izašao, započeo je biznis sa nekretninama, pa je tako i otvorio vilu "Jelena" u centru Kragujevca. Ima maloletnog sina, a na društvenim mrežama voli da se hvali luksuzom i oružjem, pa se na njegovim brojnim fotografijama može videti kako vozi skupoceni ferari po Parizu, motore i sina na džet-skiju.

Gradonačelnik: Ozbiljan incident

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić održao je konferenciju za medije povodom ubistva biznismena i naglasio da je to "ozbiljan bezbednosni incident".

- Smatram da je ovaj incident sa političkog aspekta, i sa svakog drugog, ljudskog, građanskog, ozbiljan. Kragujevac duži period nije imao ovakvih situacija i ja sam, kao gradonačelnik, želeo da ne ostanem nem na to. Očekujem da će nadležni organi pronaći počinioce. Nećemo dozvoliti da bezbednost građana bude ugrožena - rekao je Dašić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading