PO UZORU NA VOŽDOVAČKI KLAN: Lazović i njegova ekipa korumpiranih policajaca provocirali šefove Škaljaraca!

Autor:

Hronika

14.02.2021

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvrede po uzoru na devedesete godine prošlog veka!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Petar Lazović sa ostalim policajcima u Kožarevom lokalu

Petar Lazović, poznat kao jatak Veljka Belivuka u Crnoj Gori, došao je u lokal u Baru zajedno sa još par pripadnika crnogorske policije kako bi napravili fotografije i poslali ih šefovima kavačkog klana Radoju Zviceru i Slobodanu Kašćelanu.

Oni su u ovom objektu, koji je bio u vlasništvu ubijenog Alana Kožara, nekadašnjeg vođe barske kriminalne grupe, sedeli sedam minuta.

Ideju za ovakvu provokaciju su, verovatno, dobili od voždovačkog klana čiji su članovi 90-ih godina prošlog veka otišli na Zvezdaru kako bi se fotografisali ispred Poršea Sredoja Šljukića Šljuke, tadašnjeg šefa ganga sa te opštine u nameri da dokažu kako se ne plaše da izađu iz svog kraja.

RepublikaFoto: youtube.com/SuperGodSlayer
Članovi voždovačkog klana ispred Šljukinog Poršea

U ovom slučaju, ovakva fotografija je još provokativnija i šokantna, budući da su u pitanju policajci, a ne lokalni mafijaši.

Ko je Alan Kožar?

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Alan Kožar

Alan Kožar, vođa barske kriminalne grupe, ubijen je 23. jula prošle godine. Kožareva grupa, zajedno sa škaljarskim klanom, učestvovala je u ratu protiv kavačkog klana. Osim toga, barska grupa je blisko sarađuje sa ekipom Luke Bojovića, a sam Kožar je odležao zatvorsku kaznu zbog iznude, dok ga je crnogorska policija tražila zbog pokušaja ubistva mafijaša Slobodana Šaranovića. On je preuzeo vođstvo nad barskim klanom nakon što je prvi čovek ove kriminalne grupe Luka Đurović poginuo u saobraćajnoj nesreći 2013. Grupa se bavila švercom kokaina, pranjem novca, zelenašenjem i likvidacijama. U trenutku kada Kožar preuzima ovaj klan, on je bio u sukobu sa grupom kriminalca starog kova Slobodana Šaranovića. 

Kožar je pokušao da organizuje ubistvo Šaranovića 2016. godine, ali u tome tada nije uspeo, kako tvrdi crnogorsko tužilaštvo. Kožar je ubici obezbedio pištolj, mobilni telefon, obećao mu je stan, 100.000 evra, kao i da će mu platiti advokate ako bude uhvaćen. Nakon praćenja Šaranovića, čovek kojeg je Kožar angažovao se, međutim, predomislio i odustao od ubistva.

"O svemu je obavijestio Šaranovića i predao mu pištolj sa mecima i mobilni telefon", piše u optužnici protiv Kožara.

Zbog ovog slučaja Kožar je optužen za podstrekavanje na ubistvo i crnogorska policija je za njim raspisala poternicu.

Šaranović je likvidiran naredne godine, 11. marta, ali policija njegovo ubistvo još nije zvanično rasvetlila.

Osim sukoba sa Šaranovićem, Kožareva barska grupa ušla je u sukob i sa crnogorskim kavačkim klanom.

Najbrutalniji klan u Beogradu - Voždovčani

RepublikaFoto: youtube.com/SuperGodSlayer
Voždovački klan

Bili su najorganizovaniji, ali i najbrutalniji. U okršajima sa drugim gangovima ubijeni su im gotovo svi važni "igrači", na čelu sa Goranom Vukovićem, Aleksandrom Kneževićem Kneletom, Zoranom Dimitrovim Žućom, Bojanom Petrovićem, Jovanom Simendićem Simondom... To ih nije obeshrabrilo, već su pregrupisali svoje redove. Na čelo su došle mlađe snage koje su zanat sticale upravo kod Vukovića, pa su nastavili stare poslove, ali na novi način.

Prestali su sa otvorenim ratom sa drugim klanovima, a poznato je da su u najvećem sukobu bili sa komšijama sa Zvezdare, koji su se takođe posle devedesetih godina promenili. Povukli su se sa ulica, ali su nastavili da rade stare poslove.

Jedini istup u javnosti koji je nagovestio da se baš nisu skroz odrekli starog zanata je slučaj otmice i zlostavljanja čiji detalji su, nakon što su isplivali u javnost, zaprepastili srpsku javnost.

To se desilo 2005. godine kada je otet mladić koji je za život trebalo da "plati" 400.000 evra. Na kraju su otmičari pristali na manju "cenu" - džip, motor i stan! Iza rešetaka su se tada našli Srđan Kačavenda, koji je za žrtvu izabrao svog venčanog kuma, Boško Raca i Andrija Zarić, dok se za Kontićem tragalo nekoliko meseci.

Ono što je zaista bilo zastrašujuće je da su prilikom "ubeđivanja" koristili sekiru, macolu, klešta, vrelo ulje, pa čak i motornu testeru.

Epilog - Srđan Kačavenda i Vladan Kontić - osuđeni su na godinu dana, odnosno osam meseci zatvora.

Od tada se nije mnogo šta čulo o ekipi sa Voždovca, barem ne u kontekstu organizovanog klana sa ustrojstvom i hijerarhijom koja ih je odlikovala devedesetih

Ko je bio Sredoje Šljukić Šljuka?

RepublikaFoto: facebook.com/Puls Asfalta
Sredoje Šljukić Šljuka

Šljuka je bio vođa jednog od najmoćnijih klanova u Beogradu, zvezdarskog klana, ubijen je 27. septembra 2002. godine kada se vozio auto-putem Beograd-Niš. Sa njim u kolima su bili njegov brat Zoran Šljukić i telohranitelj Velibor Ćirić. Sredoje i Zoran, poginuli su oko 23:50, kada je na audi a8 registarskih tablica "BG77.72" što je ujedno i Šljukin datum rođenja, pucano iz sivog "audija 100" sa zatamnjenim staklima.

Dok se auto za čijim je volanom sedeo Sredoje Šljukić, srednjom trakom približavao centru "Sava", dva nepoznata automobila ispred njega, jedan u krajnje levoj, drugi u srednjoj kolovoznoj traci naglo su usporila kretanje. Tada levom trakom prilazi "audi 100" i sa razdaljine od najviše dva metra, dvojica napadača ispaljuju više od 50 hitaca, u Šljukićevu stranu.

Vozačka vrata "audi A8" pogodilo je više od 40 projektila. Šljuka je i pored teških rana uspeo da zaustavi vozilo. Njegov brat Zoran ranama je podlegao na licu mesta.

Pucnjavu je osim stanovnika iz okolnih blokova čula i policijska patrola, koja je potom sa nadvožnjaka videla zaustavljen audio, pored kojeg je mašući i dozivajući pomoć stajao lakše povređen Ćirović.

U prvom momentu misleći da se radi o kvaru, policajci su požurili da obezbede vozilo i tako spreče saobraćajnu nesreću. Kada su nepuni minut kasnije stigli do zaustavljenog vozila videli su o čemu se radi, pomogli su Ćiroviću da Sredoja Šljukića koji je davao znake života, premesti na zadnje sedište.

Telohranitelj je seo za volan i odvezao braću Šljukić u Urgentni centar, na putu do bolnice ranama je podlegao i Sredoje.

Druga verzija ovog događaja kaže da je Šljuka preminuo na licu mesta, a njegov brat Zoran na putu do bolnice.

Policija je ubrzo otkrila ubice Sredoja Šljukića, Sretka Kalinića i Milana Lukovića. Oni su demonstrirali su sav svoj ubilački "talenat" i poslali poruku da dolazi vreme "zemunskog klana" za koji ubijaju "momci koji ne umeju da promaše".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading