OPŠTA MAKLJAŽA MIGRANATA KOD KIKINDE! Sevali noževi i ašovi, nekoliko osoba završilo u bolnici

Autor: Republika

Hronika

08.02.2021

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Prihvatnom centru kod Kikinde, u nedelju tokom popodnevnih časova, izbila je tuča između migranata, tokom koje su osmorica mlađih muškaraca, starosti između 20 i 30 godina zadobili povrede.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oni su sanitetskim vozila dovezeni u kikindsku bolnicu iz desesetak kilometara udaljenog Prihvatnog centra, koji se nalazi u nekadašnjoj upravnoj zgradi Poljoprivrednog preduzeća "29. novembar":

- Dvojica su zadržana u bolnici. Jedan migrant je hitno operisan, a drugi zadržan na Odeljenju urologije. Ostali su pušteni nakon što su im povrede zbrinute na Prijemnom odeljenju. Povrede kod svih migranata su nanete oštrim predmetima - saznali smo od u ovaj krvavi incident dobro obaveštenog izvora. Povređenim migrantima su konstatovane ubodne rane u predelu butina, glave i drugih delova tela.

Navodno su tokom masovne makljaže korišćeni noževi i ašovi po leđima.

Policija je reagovala, ali se nije oglasila zvaničnim saopštenjem.

Incidenti poput ovog nisu neuobičajeni, naročito otkako ovde više ne borave porodice, nego isključivo samci.

Prihvatni centar je utočište migrantima iz Sirije, Bangladeša, Maroka, Alžira… Prihvatni centar zvanično je otvoren 2017. godine, a u rekonstrukciju objekta uloženo je 250.000 dolara, Novac je donirala Katolička organizacija za pomoć (CRS) iz SAD.

Prema ranijim podacima, kapacitet Prihvatnog centra podrazumeva smeštaj 250 osoba, ali se u ovom objektu nalazi veći broj migranata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading