SPREGA BIVŠEG ŠEFA POLICIJE S KRIMINALCIMA: Tuču navijača Šušnjić gurao u fioku!

Autor:

Hronika

08.02.2021

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema naređenju Milorada Šušnjića, na mesto obračuna huligana izašla zamenica načelnika policijske ispostave Marina Jovanović i, prema njegovim uputstvima, zaustavila istragu!

Foto: Tanjug
Milorad Šušnjić

Interna istraga u novosadskoj policiji otkrila je nove detalje o marifetlucima bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića i njegovoj sprezi s kriminalcima. U ovom slučaju reč je o dve frakcije "navijača" Partizana, čiju zakazanu huligansku tuču je Šušnjić zataškao.

Naime, 7. aprila 2019, u Novom Sadu se odigravala prvenstvena fudbalska utakmica između FK Vojvodina i FK Partizan. Istog dana su se u Kaću susrele, najverovatnije po prethodnom dogovoru ili dojavi, dve sukobljene navijačke frakcije navijača FK Partizan i tom prilikom je izbila masovna tuča između njih. U tuči su korišćeni predmeti pogodni za napad i nanošenje teških telesnih povreda - metalne šipke, palice...

Naredio da se operativci koji su istraživali tuču u Kaću premeste po kazni

Četvoro teško povređenih

Kako stoji u izveštaju interne kontrole, u tuči je povređeno više osoba, od kojih su četiri teško povređene i kolima Hitne pomoći prebačene u Klinički centar Vojvodina u Novom Sadu, gde su reanimirani i gde im je ukazana pomoć.

Na mesto događaja izašle su patrole koje su zatekle učesnike u tuči, zaustavile ih i krenule u sprovođenje službene radnje utvrđivanja identiteta. O događaju je obavešten šef smene, a na mesto tuče je upućena i uviđajna ekipa iz Novog Sada. Na mesto događaja je, prema naređenju načelnika PU Novi Sad Milorada Šušnjića, izašla zamenica načelnika policijske ispostave Marina Jovanović, koja je, prema uputstvima Šušnjića, prekinula i zaustavila sve službene radnje koje su do tada preduzimali policijski službenici i pustila učesnike u tuči.

 

 

 

Uviđajna ekipa PU Novi Sad koja je bila na putu ka mestu događaja, prema naređenju načelnika Šušnjića, najverovatnije je od šefa odseka za opšti kriminal Nikole Avramovića vraćena u policijsku upravu s naređenjem da se ne vrši uviđaj. O navedenom događaju nadležno tužilaštvo nije blagovremeno izvešteno, a kada je izvešteno, od Višeg tužilaštva u Novom Sadu dostavljen je PO (zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja), po kojem se nije postupalo u skladu sa zakonom.

Mreža prljavih policijskih funkcionera

Milorad Šušnjić, koji je smenjen jer pravovremeno nije uhapšen Ivan Kontić posle monstruoznog batinanja mladića kome je onesvešćenom lomio ruke u centru Novog Sada, sada se povezuje i s kriminalnim krugom Veljka Belivuka, upravo uhapšenim zbog serije najtežih krivičnih dela. U toj mreži funkcionera MUP koji su sarađivali s Belivukom našla se, prema izvorima iz samog MUP, i bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović. Pretpostavlja se da je jednu od zaraćenih frakcija navijača Partizana koje su se sukobile u Kaću predvodio baš Belivuk i da je zbog toga Šušnjić pokušao da sakrije ovaj događaj.

Naredba: Ne postupaj!

Navedena dela su u to vreme bila na zaduženju područnih policijskih ispostava, ali je delo, prema naređenju načelnika Šušnjića, zadužila OKP grupa za krvne i seksualne delikte s naredbom da se po predmetu ne postupa.

Internom kontrolom je utvrđeno da je desetak dana nakon događaja operativni radnik koji je zadužio delo Saša Milanović krenuo u Kać da bi pregledao bezbednosne kamere i obezbedio snimke događaja, kao eventualni dokaz u postupku, a tada načelnik Šušnjić naređuje Avramoviću da Slobodana Magovčevića i Sašu Milanovića, koji su radili po navedenom predmetu, prebaci po kazni u Policijsku ispostavu Detelinara, što je Avramović prvo i učinio. Međutim, odustao je od toga i Saša Milanović ostaje da radi i grupi za krvne delikte zbog manjka radnika u toj grupi. Slobodan Magovčević je nakon nekog vremena sporazumno raskinuo radni odnos u MUP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Mili

08.02.2021 10:50

Pa cekaj,ko je ovde lud? Koliko mi se cini ova Marina je postavljena za nacelnika u Backoj Palanci a ovi ostali osim Šusnjica su ostali na svojim funkcijama!

Odgovori 10 0
Bruka

08.02.2021 12:09

Ocigledno su policiju napustali oni koji nisu mogli ili nisu smeli da se bore protiv Susnjica i Avramovica, Drmanca, Radonjica, Marine Jovanovic, Hrkalovic (organizovana krimi grupa). Saslusati sve te postene inspektore koji su otisli. Nek im je srecno dalje...

Odgovori 11 0
sara

08.02.2021 15:16

I on i zamenica su podjednako krivi i uhapsiti i preispitati povezanost policijskih inspektora i službenika sa tužilaštvom i deoba plena od stranaka za usluge!!!!.

pravda

08.02.2021 21:02

Pa zato je sklonjena u Bačku Palanku gde dalje cuva ogranak kriminalne organizacijw koji vedre i oblace ovim gradom,koji u toku akcija po lokalima velicaju uhapsene krimose iz beograda,narucuju im pesme i ostale bahamalije, i rade sta hoce,a kadar Susnjicev drzi kompletnu policijsku stanicu,gde se zadnjih godina sprecavao rad pojedinih policijskih inspektora koji su se borili na terenu sa ovim klanom,i sad posle svega dolazi jos ova da zovodi red