UPRKOS ZABRANI BELIVUK NASTAVIO DA GRADI: Inspekcija naložila rušenje Veljine "MALE ŠILEROVE"!

Autor:

Hronika

06.02.2021

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski građevinski inspektor je još krajem avgusta prošle godine, izdao rešenje o zabrani radova i rušenju nelegalnog objekata na adresi Kozarčeva 4 na Zvezdari, saznaju "Novosti" u Sekretarijatu za inspekcijske poslove. Iako se kao investitori pominju S.Đ i B.Đ., pravi "gazda" velelepnog zdanja koje se zida je Velja Nevolja.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Kuća Velje Nevolje i Marka Miljkovića

Oni su, u proteklom periodu, izbegavali da prime rešenje o izvršenju, koje je i dalje "na dostavi". I pored toga što je građevinska inspekcija, u više navrata, ogradila trakama gradilište i naložila hitnu zabranu radova i rušenje u roku od sedam dana, investitori su nastavili da grade.

Kako Novosti saznaju, Sekretarijat za inspekcijske poslove je podneo i krivične prijave. Procedura nalaže da, ukoliko investitor odbija da primi rešenje građevinske inspkecije,  ono se stavlja na oglasnu tablu čime se smatra da su "graditelji" obavešteni iako ga nisu lično preuzeli. To znači da bi u narednihjmesec dana moglo da bude doneto rešenje o rušenju obejkta.

U rešenju građevinskog inspektora se nalaže se investitoru da odmah obustavi radove i da sruši objekat u Kazarčevoj 4, koji se sastoji iz prizemlja i prvog sprata na prvaougaonoj osnovi dimenzija 18 puta 12 metara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading