(FOTO) BELIVUK OD KUĆE NAPRAVIO TVRĐAVU S ELEKTRONSKIM NADZOROM: Velja opremio vilu Mosadovim kamerama od 200.000 evra!

Autor:

Hronika

06.02.2021

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuća Velje Nevolje, saradnika "kavačkog klana" i vođe navijača Partizana, u Čačanskoj ulici na Zvezdari sagrađena je kao nekadašnja baza "zemunskog klana" u Šilerovoj ulici u Zemunu. I njegov najverniji saradnik Marko Miljković, koji je takođe uhapšen u velikoj policijskoj akciji vilu je sagradio odmah pored Veljine. Od ulice ih dele visoki zidovi, a nije isključeno i da su povezane hodnikom. Oba objekta od betona na nekoliko spratova opremljena su najsavremenijom izraelskom video-opremom za nadzor. Kamere su na svakom ćošku, a nezvanično saznajemo da je njihova vrednost 200.000 evra.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Najsavremenija video oprema na svakom ćošku objekta

Koliko je Belivuk vodio računa o bezbednosti, potvrđuje i saznanje da ova softverska oprema omogućava nadzor okoline 24 sata u svim pravcima, da može da registruje ne samo lica prolaznika već i registarske tablice automobila koji tuda prolaze, i to danima unazad.

Čitav ovaj kraj je posle hapšenja Belivuka i njegove ekipe obavijen velom ćutanja.

Kao što se ekipa Srpskog telegrafa u petak uverila, na kući koja ima oko 400 kvadrata, uprkos Veljinom hapšenju, radovi nisu stali. Radnici rade izolaciju i izvode molerske radove, a juče im je isključena voda jer je pukla neka cev u ulici. Muškarac koji je non-stop telefonirao i koji je verovatno šef gradilišta kaže da ne zna kome gradi kuću. Zabranio je da fotografišemo radnike i njega.

Zgradu od najmanje 400 kvadrata Veljko Belivuk zaštitio izraelskim video-sistemom i visokim zidovima

- Mi radimo za skromne plate i ne znamo ko je uopšte vlasnik. Angažovani smo preko firme, kojoj polažemo račune - rekao je ovaj graditelj.

Tvrđava u Šilerovoj

Da podsetimo, Mile Luković i Dušan Spasojević, vođe "zemunskog klana" bazu su napravili u Šilerovoj ulici u Zemunu. Takođe su zdanje od najmanje 1.000 kvadrata sa bazenom u dvorištu opasali visokim zidovima i zaštitili ga kamerama. Postojao je samo jedan ulaz. I tu su komšije viđale crne džipove njihovih gostiju, kao Veljine komšije.

Komšije kažu da ne znaju ko je vlasnik, ali da su dolazili neki ljudi u tamnim džipovima... Uglavnom su se sklanjali kad su čuli da smo novinari.

Jedna od komšinica M. A. kaže da se njen svekar prevrće u grobu jer je njegova unuka "neka bivša službenica u politici" prodala plac čoveku "koji je podigao zgradurinu neprimerenu kraju" i potpuno im zaklonio pogled.

- Duša me boli kad pogledam to zdanje. Kao da su neki Šiptari koji se kriju. Sad kad čujem da su kriminalci, jasno mi je šta će im tolika ograda. To je od 1933. bilo imanje porodice mog supruga. U dvorištu je bila lipa, koju su isekli, a bila je predivna - tužno kazuje.

 

 

 

Svi objekti koji pripadaju Velji Nevolji, sav novac iz sefova i vozila biće zaplenjeni radi utvrđivanja porekla imovine. Policija još nije zaključila spisak svega što Belivuk poseduje. Pogotovo što se sad otvara priča koja je procurila do medija i o otimačini stanova određenih investitora koje je ova ekipa reketirala.

Kada je policija privela Belivuka u kuću u kojoj živi sa suprugom i dvoje dece da bude prisutan tokom pretresa, on je inspektorima na pitanje odakle mu nađenih 60.000 evra odgovorio da je "sezonski radnik" i da se bavi "poslovima obezbeđenja". Njegova supruga je tada, navodno, zaurlala na njega:

- Vidi šta si nam uradio!

I ona je potom saslušana u policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading