SVI VRAĆENI U KAMPOVE! Sprovedena akcija pronalaska iregularnih migranata!

Autor: Republika

Hronika

05.02.2021

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je azilni sistem Srbije jedan od najorganizovanijih u Evropi i poručio da migranti moraju da budu u kampovima.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ministar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem, obišao policijske službenike koji su rano jutros na teritoriji Beograda sproveli akciju  pronalaska iregularnih migranata, istakao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova brine o bezbednosti svakog čoveka koji se nalazi na teritoriji naše zemlje i vodi računa o svemu što može da ugrozi svakodnevni život svih naših građana. 

 

 

- Migranti moraju i treba da budu u kampovima. Naš azilni sistem je jedan od najorganizovanijih u Evropi, mi smo humani i organizovani, ali zakon mora da se poštuje i naš svakodnevni život nikada, ni na koji način, ne sme da dođe u pitanje - rekao je ministar Vulin.

 

Ministar je upozorio da niko ne treba pravdu da uzima u svoje ruke i da ne poštujući zakon pokušava da migrante sklanja, kažnjava ili usmerava, jer su tu policija i druge institucije koje su zadužene da o tome vode računa.  

- Država Srbija radi i radiće svoj posao. Brinuće i vodiće računa o svakom čoveku koji se nalazi na njenoj teritoriji bez obzira odakle je došao. Srbija je pokazala da je organizovanija, humanija, sigurnija od mnogih zemalja Evropske unije kada je u pitanju migrantska kriza - poručio je ministar Vulin.

 

 

Devedesetsedam iregularnih migranata iz Beograda prebačeno je u prihvatni centar u Preševu i akcija policije biće nastavljena.

 

Pogledajte galeriju:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading