POSLE 22 GODINE SKRIVANJA UHAPŠEN UBICA KONDUKTERA ŽELJKA MINIĆA! Najnormalnije živeo u Rusiji kao Dragan Ilić!

Autor: Republika

Hronika

05.02.2021

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle 22 godine skrivanja, Nikodin Komadara (52) zvani Nidžo, osumnjičeni za ubistvo konduktera "Romanija prevoza", Željka Minića i ranjavanje još dve osobe 1999. godine na Palama, pritvoren je u Kazneno-popravnom zavodu "Kula" u Istočnom Sarajevu.

RepublikaFoto: Interpol
Nikodin Komadara

Komadara, koji važi za jednog od najtraženijih begunaca u BiH, uhapšen je u Moskvi na osnovu međunarodne poternice koja je za njim raspisana davne 2003. godine. Kako se saznaje, otkriven je zahvaljujući opsežnim proverama koje je, sa drugim zemljama, sprovodio MUP Republike Srpske, pišu Novosti.

- Prilikom hapšenja Komadara je imao falsifikovane putne isprave, izdate na ime Dragan Ilić. Upravo je pomoću tog lažnog identiteta uspevao da se krije već dve decenije - kaže izvor iz MUP-a RS.

Na zahtev pravosudnih organa, Rusija je 28. januara Komadaru izručila u BiH, da bi mu Okružni sud u Istočnom Sarajevu sutradan odredio pritvor.

- Određeno mu je jednomesečno zadržavanje koje, po ovom rešenju, može trajati do 28. februara. Pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva - rekao je predsednik Okružnog suda Senaid Ibrahimefendić.

On kaže da je Komadara pod istragom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, zbog sumnje da je 3. juna 1999. godine u 12.20, nakon prethodnih sukoba, na autobuskoj stanici u Palama hicima iz pištolja ubio konduktera Željka Minića.

Minić je pogođen sa četiri metka iz pištolja kalibra 7,65 milimetara u glavu i grudni koš. Tada su lakše ranjeni putnici iz autobusa Milanka Elez i Srđan Savić. Izvršilac se nakon počinjenog krivičnog dela udaljio sa mesta zločina i dao u bekstvo - rekao je Ibrahimefendić.

 
On je pojasnio da u ovom slučaju nema zastare, te da OJT Istočno Sarajevo sprovodi istragu s ciljem podizanja optužnice.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading