POTRESNA ISPOVEST MAJKE STRADALOG DEČAKA: Sin mi nađen mrtav na bakin rođendan

Autor:

Hronika

04.02.2021

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz prizemne kuće u Ulici Dimitrija Tucovića u Pančevu od srede uveče, kada je okončana potraga za dečakom Draganom Drljićem (15) izvlačenjem njegovog beživotnog tela iz Tamiša, samo se čuju plač i lelek, koji paraju tišinu mirnog kraja. U porodični dom dečaka dolazi rodbina, komšije i prijatelji, koje je vest o dečakovom samoubistvu šokirala jer su ga svi znali kao dobro, lepo vaspitano i odgovorno dete.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
NEOPISIVA TUGA Danijela grli mrtvog sina

Juče je bio rođendan Draganovoj baki po majci, s kojom je i odrastao jer je bila najveća podrška Draganovoj majci Danijeli u roditeljstvu, ali baka ga više nikada neće slaviti.

- Danas posle škole je Dragan trebalo da donese tortu i da predamo poklon baki, ali ona sada pali drugu sveću umesto rođendanske jer više nema treće dete, kako je doživljavala mog sina. Sledeće nedelje je trebalo da proslavimo moj rođendan, a ja ću da sahranjujem jedinca - govori neutešna majka, koja se tetura od neopisivog bola.

Draganova majka u pratnji svoje majke i rođake, posle besane noći, juče je išla da kupi garderobu u kojoj će sahraniti jedinca. Nesrećna žena neprestano plače, a traži utehu u svakome u kome prepozna razumevanje. Kaze da želi da uz Tamiš postavi spomen-ploču Draganu na mestu na kome je i juče zapalila sveću.

- Kupila sam mu sve nove stvari za put koji je sam izabrao. Uzela sam sve ono što je najviše voleo da nosi i iz radnji u kojima se oblačio. Želela bih da sinu postavim spomen-ploču na mestu gde je voleo da ode uz reku. To mesto je mnogo voleo, a na kraju je tu i okončao život - boreći se za dah priča Danijela.

Pop dolazi na sahranu

Na Draganovu sahranu, prema kazivanju njegove majke, ipak će doći sveštenik.

- Moj brat je išao da zamoli popa da dođe na sahranu i on je pristao iako je bilo samoubistvo, zato što je dete u pitanju - rekla je Draganova majka.

Ona na sebi ima sinovljev duks, koji neprestano mirise, a jada se da je tokom noći u Draganovom krevetu tražila utehu na njegovom jastuku.

- Ostavio me je i izabrao svoj put. Za mene najgori i najpogrešniji... On je tako odlučio. Želim da umrem, da legnem pored njega da ga ugrejem... - kazuje Danijela i dodaje da sina nije videla srećnijeg nego dok je bio u toj kratkoj vezi s Nevenom.

 

 

 

- Kad ga je ostavila, potonule su mu sve lađe. U oproštajnom pismu koje joj je ostavio napisao je da mu je život bez nje izgubio smisao i da traži način da ga okonča na najbezbolniji način - prepričava Danijela i jedva razgovetno kaže da je možda njen sin mogao da se spase.

- Dragan joj je rekao da ne otvara oproštajno pismo do 16 časova i Nevena se toga slepo držala. Ali nije trebalo jer bismo možda uspeli da ga spasemo da je ranije otvorila ili dala nekome pismo na uvid. Tek je pod pritiskom policije dala pismo i oni su videli njegovu nameru da se ubije - govori potresena majka, koja već treći dan odbija da jede.

Skovao detaljan plan za skok s mosta

Prema nezvaničnim informacijama, dečak je pre skoka s Tamiškog mosta, zbog neuzvraćene ljubavi, nakon raskida jednomesečne ljubavne veze, detaljno isplanirao kako će da okonča život.

- Bio je u školi, gde je bio omiljen drug i najbolji učenik, i po povratku kući je izbacio knjige iz ranca i s praznim rancem, sav u crnom, seo je na bicikl, pa se odvezao do keja. Tamo je neko vreme proveo sa drugarima, ali im ništa nije rekao o svojoj nameri. Kad je ostao sam, bicikl je ostavio vezan na obali i ranac napunio kamenjem. Dragan se onda popeo na most i skočio u Tamiš. Ronioci su ga lako pronašli jer je odmah pao na dno reke - rekao je izvor Srpskog telegrafa.

Danijela kaže da ju je bivša devojka njenog sina zvala sa svojim roditeljima da joj izjavi saučešće, ali da je ona zamolila da prekinu svaki kontakt.

Dragan Drljić je nestao u utorak oko 11 časova, a potraga je okončana u sredu oko 17 sati, kada je njegovo telo izvučeno iz Tamiša ispod mosta na keju.

Sve do tada njegova majka Danijela i drugovi nadali su se da će se negde pojaviti živ. Majka je do zadnjeg časa, uprkos hladnoći, sedela na keju u nadi da je u pitanju samo jedna u nizu njegovih ljutnji zbog kojih se negde osamio. Nažalost, nije bilo tako.

I otac na poslednjem ispraćaju

Danijela kaze da je Draganov otac zvao u želji da dođe na sahranu sinu.

- Bila sam ljuta i htela sam da mu kažem da nema potrebe da dolazi sada kada se 13 godina nije interesovao za sina, ali sam shvatila da ima pravo da dođe, kao i njegova porodica, koja je mene uvek volela - rekla je majka stradalog dečaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ja

05.02.2021 12:29

Jadna bivsa devojko,nemoj da te potresa to sto te ova majka,ni krivu ni duznu,sad krivi za smrt sina,jer je ocigledno da neko mora sad biti kriv,a nemoguce joj je da okrivi sebe ili sina.Ovde niko nije kriv -ta devojka nek nastavi sa svojim zivotom,a majka nek nadje snage za dalji put bez da joj iko bude kriv.

Mira

05.02.2021 22:40

@Ja - Kako te nije sramota da daš ovakav komentar. Stav sebe u situaciju da tako izgubiš dete.