MINISTAR VULIN SE SASTAO SA FRANSINOM PIKAPOM: SRBIJA LIDER U REGIONU po broju uništenog viška oružja i municije malog kalibra!

Autor: Republika

Hronika

01.02.2021

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa stalnom predstavnicom Programa za razvoj Organizacije Ujedinjenih nacija (UNDP) u Republici Srbiji, Fransin Pikap.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ministar Vulin i Pikap su se saglasili da je ostvaren visok stepen saradnje  između Ministarstva unutrašnjih poslova i UNDP u oblastima kontrole lakog i malokalibarskog naoružanja, nasilja u porodici i vanrednih situacija.

Na sastanku je istaknuto da je Republika Srbija lider u regionu po broju uništenog viška oružja i municije malog kalibra, ali i u sprovođenju Mape puta za održivo rešenje za suzbijanje nedozvoljenog posedovanja, zloupotrebe i trgovine malokalibarskim i lakim oružjem i pripadajućom municijom na Zapadnom Balkanu do 2024. godine.

Dogovoren je nastavak projekta rodne ravnopravnosti i zaštite od nasilja nad ženama i devojčicama, koji u Republici Srbiji sprovodi UNDP. Istaknuto je da je Republika Srbija prva u regionu koja je takav projekat počela da sprovodi kao i da predstavlja primer drugima u okruženju.

 
Ministar Vulin i Pikap su dogovorili nastavak zajedničkih aktivnosti u svim oblastima koje imaju za cilj unapređenje rada Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading