TAJNA NEDODIRLJIVOSTI VELJE NEVOLJE: Šef policije Belivukov telohranitelj

Autor:

Hronika

01.02.2021

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajna nedodirljivosti Velje Nevolje krila se u njegovoj saradnji sa visokopozicioniranim funkcionerima policije, a na čelu piramide je bila tadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović. Istraga je utvrdila da je jedan od šefova MUP čak bio Belivukov telohranitelj, odnosno bio je u njegovoj pratnji u blindiranom službenom BMW, naoružan heklerom.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Velja Nevolja

- On mu je bio logistička podrška i garant u slučaju pokušaja hapšenja. Takođe, na taj način je slao poruku ostalim kolegama da je Velja pod zaštitom. Drugi, takođe visoki funkcioner, iskoristio je položaj i uticaj da pusti na slobodu "kavčane" uhvaćene sa gepekom punim oružja - pojašnjava naš izvor.

Naime, Interventna jedinica policije zaustavila je "kavčane" prilikom jedne rutinske kontrole i imala je šta da vidi kad je otvorila gepek.

- Odmah su pozvali pojačanje. Medutim, jedan istaknuti policijski oficir pozvao je Interventnu i naredio im da pusti uhapšene. Ipak, ostao je trag jer je jedan od pripadnika Interventne sve to zapisao u službenu belešku - otkriva naš sagovornik.

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, najmanje 30 policajaca na visokim funkcijama čuvalo je leđa Belivuku, davalo logistiku i informacije o kretanju "škaljaraca" i omogućavalo mu da zametne tragove posle zločina. To je bio povod za uzbunu, a kasnije i čistku u MUP po nalogu ministra Aleksandra Vulina.

ŠTA SU SVE RADILI PRLJAVI POLICAJCI

- dostavljali "kavčanima" podatke iz istrage

- obezbeđivali logistiku za likvidacije

- omogućavali šverc droge

- sabotirali istrage BIA i prisluškivali njene operativce

- lično pratili pripadnike klana

- spasavali ih hapšenja

Koliko je bila tesna saradnja s "kačvanima", govori i činjenica iz istrage da su policijski šefovi pomagali i u distribuciji droge. Takođe, naši izvori navode da su neki policijski rukovodioci čak naređivali operativcima da im dostavljaju imena doušnika, a ta imena su potom prosleđivali "kavčanima". Naravno, iza toga su sledile likvidacije ili "nestanci" tih ljudi. Takođe, "kavčanima" su cinkarili kolege koje rade za suprotnu stranu.

- Potom su sledili pritisci i ucene, neretko i otmice, da bi se osobe sa spiska privolele da budu lojalne novim gazdama. Takođe, obećavan im je veliki novac ukoliko promene dres, odnosno dobijali su ponudu koju nisu mogli niti smeli da odbiju - kaže naš sagovornik upoznat sa operativnim saznanjima iz istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading