Republika saznaje koliko je novca drski lopov ukrao iz crkve u Surčinu: Kradljivac zanemeo u Tužilaštvu!

Autor:

Hronika

30.01.2021

06:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlađi muškarac A.C. koji je u četvrtak uhapšen, nakon što je, po ko zna koji put, pokrao crkvu, odnosno hram Svetog Mateja u naselju Novi Surčin, juče popodne je odveden na saslušanje u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

RepublikaFoto: Republika
Snimak krađe

Kako iz izvora bliskog sudu saznajemo, on se branio ćutanjem, a određen  mu je pritvor do 30 dana. Republika saznaje da je u trenutku hapšenja drski lopov kod sebe imao 5.700 dinara. Branilac uhapšenog Boško Žurić kaže da njegov klijent, ipak, nije kriv u meri kojoj se tereti. 

- Kod njega jeste nadjeno blizu 6.000 dinara, ali on taj novac nije ukrao iz hrama. To ćemo i dokazati tokom postupka. Žalićemo se na pritvor koji mu je odredio sudija za prethodni postupak u Trećem osnovnom sudu- rekao je samouvereno advokat Žurić.

Na drugoj strani, Surčinci su ogorčeni na A.C. koji je i   i uhapšen na poseban način, tako što su parohijani izveli takozvano građansko hapšenje.

- Lopov je usred bela dana, specijalnom alatkom izvlačio novac iz kutije ispod ikone. Kamera ga je snimila kako to radi i mi smo pojurili ka hramu  kada smo videli to na svojim telefonima, na Vajber grupi koju smo i napravili zbog lopova. Sveštenik je zbog njega ili više njih, sada to ne znamo, instalirao kameru jer je shvatio da prilozi iz hrama nekim čudom nestaju, odnosno da ih neko krade. Ovaj kradljivac je juče pokušao da pobegne posle krađe, ali smo ga mi opkolili kad je seo u kola i pokušao da pobegne. Sačekali smo policiju da ga uhapsi i oni su nam cestitali sto smo udruženi  i dobro organizovani uhvatili lopova - rekao je jedan od parohijana za Republiku.

Inače, ovaj slučaj je zgrozio javnost jer je neopisivi greh krasti iz crkve, a istragom će biti otkriveno i da li su na meti "lepljivih prstiju" A. C. bile i druge crkve u Surčinu i okolini.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading