RAZBIJENA VELIKA KRIMI-GRUPA U SRBIJI! Uhapšeno 8 osoba zbog utaje poreza i pranja para

Autor: Republika

Hronika

25.01.2021

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal danas je uhapšeno osam osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili krivična dela pranje novca i poresku utaju.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Uhapšeni su S.Z, S.M, M.M, B.D, R.R, M.G, M.P. i G.S. zbog sumnje da su od marta 2019. do juna 2020. godine kao organizovana kriminalna grupa delovala na teritoriji Srbije.

Njihov plan delovanja bio je da se iz privrednih društava pod kontrolom S.Z. izvuku gotovinska novčana sredstva tako što će se kao navodni dobavljači ovih privrednih društava prikazivati privredna društva pod kontrolom S.M. i pripadnika organizovane kriminalne grupe na čije račune će se po osnovu poslovne dokumentacije neistinite sadržine o prometu robe izvršiti uplate, saopšteno je iz tužilaštva.

Potom su obavljani transferi ovog novca na račune pripadnika ove grupe.

- Novac je nakon podizanja i zadržavanja provizije za organizovanu kriminalnu grupu u iznosu ne manjem od osam odsto od ukupno uplaćenog novca u gotovini vraćan S. Z. - navodi tužilaštvo.

Istovremeno, na ovaj način i u istom vremenskom periodu sumnja se da su oštetili budžet Srbije za utaju poreza na PDV i porez na dobit pravnih lica.

Pretresi su u toku, a osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading