DVA MESECA OD SMRTI MALOG DESPOTA (4) NA STANICI U ZEMUNU: Samo želimo da niko više ne doživi ovakav bol!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Despot Mrđić (4) već dva meseca nije sa svojim roditeljima, a R. D. (50), vozač GSP zbog kojeg je dečak poginuo, slobodno šeta ulicama! Neutešni otac mališana Vukašin Mrđić održao je već drugi skup podrške zbog te nepravde i nada se da će tim putem podići svest kod svih učesnika u saobraćaju kako nijedan roditelj više nikada ne doživi isto što i on.

Foto: Privatna arhiva

Teška tragedija desila se 24. novembra na stajalištu Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu, kada je Despot izlazio iz autobusa na liniji 18 sa svojom bakom. 

- Oni su ustali i stali kod vrata još kada je autobus napustio prethodnu stanicu, baš zato da bi ih video na vreme. Silazili su zajedno pod ruku, a kada je baka izašla i pružala ruke da uhvati Despota, vozač je brzo zatvorio vrata i tako zarobio mom sinu nogu, a onda ga i vukao nekoliko metara i naneo mu fatalne povrede, i kada mi je dete nekako ispalo iz autobusa, on je nastavio da vozi kao da ništa nije bilo. Kako je moguće da nijedne sekunde nije pogledao u retrovizor i video šta se dešava? - pita se ožalošćeni otac, kojem je nakon najtežeg životnog gubitka sud dolio so na ranu kada je vozača, koji je načinio toliko grešaka koje su odnele nedužan život, pustio na slobodu.

"Vozač nema ni trunku griže savesti"

Despotov otac ne može da prestane da se pita zašto je vozaču R. D. bio toliki problem da te jedne sekunde pogleda u retrovizor i spreči tako veliku tragediju.

- Oni koji rade sa ljudskim životima treba uvek da budu na maksimalnom oprezu i da na posao nikada ne nose svoje probleme. Kako bi bilo da jedan lekar nezadovoljan svojim poslom pacijentu da pogrešnu injekciju, ili da neki policajac vitla pištoljem... Tako i R. D. ako je bio nezadovoljan i ako mu je bilo teško da te jedne sekunde pogleda u retrovizor, zašto na vreme nije napustio svoje radno mesto i izbegao ovakvu tragediju. Čuo sam da zbog te nesreće nema ni trunku griže savesti i pokajanja. Nije nam ni saučešće izjavio. Uživa na slobodi i nasmejano se kreće ulicama, umesto da čeka presudu u pritvoru - kaže Mrđić za Srpski telegraf.

Nesrećnim roditeljima ništa neće ublažiti bol za sinom, ali kažu da će im makar neka uteha biti da ničiji otac i majka više ne dožive ono što je on sa svojom suprugom. Tu poruku je drugi put poslao na sinoćnjem skupu podrške koji je održan na stanici na kojoj je izgubio sina.

RepublikaFoto: youtube.com/Vecernje novosti
Protest u Zemunu zbog pregaženog dečaka

- Na prvom mestu nam je da se digne svest kako kod putnika, pa tako i kod vozača javnog saobraćaja i kod taksista, da samo malo više obrate pažnju na decu. Jer ako smo mi već imali ovakvu nesreću, da se baš nama desi to što se nikada ne dešava, makar ću se truditi svim silama da se nijednom detetu to više ne desi, da nijedna porodica više ne prolazi kroz ovo što mi sada prolazimo. A na drugom mestu želimo da se stavi do znanja da mi nećemo stati dok vozač ne bude osuđen na maksimalnu moguću kaznu. Borimo se i da se preinači optužnica i da ne bude nehat već umišljaj, pošto je na vanrednom tehničkom pregledu autobusa utvrđen niz nepravilnosti - zaključuje neutešni otac tragično stradalog dečaka za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading