"Tražimo našu sreću a bili smo najsrećniji na svetu": Ispovest oca dečaka koji je nastradao kada je izlazio iz autobusa u Zemunu

Autor:

Hronika

24.01.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak 24.11.2020. godine porodicu Mrđić zadesila je teška tragedija. Tog kobnog dana primili su užasavajuću vest. Njihov sin, ljubimac, nastradao je kada je u Zemunu u Prvomajskoj ulici izlazio iz autobusa zajedno sa bakom.

RepublikaFoto: Republika
Vozač ga nije primetio - nastradali dečak Despot

Za ovu nesreću, okrivljen je vozač GSP-a, a slučaj još uvek nema epiloga. U celosti prenosimo ispovest njegovog oca koji traži pravdu.

-  Danas je dva meseca od kada je naš sin Despot ubijen na ovom mestu. Dva meseca ga tražimo u slikama i snimcima jer nam je to jedino preostalo. Tražimo njegov osmeh a bio je njegov zaštitni znak, tražimo njegovu dobrotu a bila je najčistija, tražimo našu ljubav a bila je beskonačna, tražimo našu sreću, a bili smo najsrećniji na svetu. Zasto? Despot je samo želeo da sa svojom bakanom izađe iz autobusa, njegove poslednje reči su bile "Silazimo, bakana" i on i bakana su se čvrsto držali za ruke i na vreme se spremili da ih vozač vidi da žele da izađu iz autobusa. Ali vozač nije GLEDAO. Vrata autobusa u pokretu sa poslednjeg stepenika su ih izbacila napolje, Despota je vozač autobusom vukao po asfaltu, nije stao, nije GLEDAO. Povrede su fatalne, nijedna mama, nijedan tata ne treba da ima takvu uspomenu na svog sina jedinca. Mi našeg sina nismo zagrlili, nismo poljubili dva meseca, a to smo radili stotinu puta dnevno. A vozač je na slobodi bez imalo kajanja, empatije i ljudskosti. Opet zasto? Bahatost, bezobzirnost, žurba i nebriga su bili preči od odgovornosti na radnom mestu, od obaveze da se poštuje zakon o bezbednosti saobraćaja, od obaveze da poštuje pravilnik GSP-a gde je jasno navedeno koje su obaveze vozača na stajalištu pri izlazku i ulasku putnika, gde je dodatno naznačeno da su oni u obavezi da pomognu osobama sa malom decom. Dokazi jasno ukazuju ko je kriv za ubistvo našeg sina i mi tražimo da krivac bude lišen slobode - izjavio je Vukašin Mrđić, otac nastradalog dečaka

Podsetimo nesreća se dogodila u Prvomajskoj ulici, na stajalištu "Bosanska", kada se autobus na liniji 18, kojim je upravljao R. D. zaustavio na stanici, među putnicima koji su izašli na zadnja vrata bili su i stradali dečak i njegova baka, koja ga je držala za ruku. Baka je izašla prva, a dečaku se zaglavila noga taman kada je trebao da kroči na trotoar. Uznemirena žena je mahala vozaču i vikala da stane. Međutim, niko je nije čuo. Šofer je nastavio sa vožnjom, a mališan je ispao iz vozila i pregazio ga je zadnji točak zglobnog autobusa.

Zadobio je teške, ispostavilo se, po život kobne povrede glave i tela, uprkos trudu lekara u Tiršovoj. Svedoci ove nesreće kažu da je prizor u Prvomajskoj bio potresan, da je baka jaukala naglas, a plakali su i prolaznici.

GSP "Beograd" počelo je istragu unutar preduzeća povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendovan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading