(FOTO) Abnormalna zaplena cigareta na Gradini: Krijumčar u BOJLERU pokušao da prošvercuje paklice, ali to nije jedino mesto gde su pronađene

Autor:

Hronika

22.01.2021

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su u saradnji sa policijom 21. januara 2021. godine na graničnom prelazu Gradina sprečili nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja gotovo 1.000 paklica cigareta, kojima je vozač jednog kombija napunio čak i veliki bojler.

RepublikaFoto: Uprava carina
Bojler

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen kombi "mercedes sprinter" bugarskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 21-godišnji bugarski državljanin.

RepublikaFoto: Uprava carina
Cigarete u bojleru

On je na uobičajeno pitanje carinika odgovorio da ni on, a ni sedam prisutnih putnika, sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje.

RepublikaFoto: Uprava carina
Duplo dno prepuno cigaretama

Međutim, ispostavilo se da su gotovo sve fabričke šupljine vozila popunjene paklicama različitih cigareta.

RepublikaFoto: Uprava carina
Cigarete

One su pronađene ispod tapacirunga kliznih bočnih vrata, u šupljinama patosa prednjeg dela kombija, pa čak i u unutrašnjosti velikog bojlera, iz koga je prethodno povađena izolacija.

RepublikaFoto: Uprava carina
Skrivena pregrada u kombiju

Ukupno je zaplenjeno 18.600 komada (93 boksa) cigareta "marlboro", "parlament", "danhil", "sobranie", "davidov" i drugih robnih marki.

RepublikaFoto: Uprava carina
Zaplenjene paklice

Kako vrednost krijumčarenih cigareta prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka pred sudom zadržan je i kombi, kao i bojler u kojem su bile sakrivene cigarete, čime ukupna vrednost prekršaja premašuje 1.250.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading