ISPOVEST NAPADNUTOG BEOGRADSKOG ADVOKATA: Voleo bih da je pogodio mene!

Autor:

Hronika

22.01.2021

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pucnjavi u Resavskoj ulici u Beogradu koja se desila juče oko pola deset ujutru ranjen je Stefan Šapurić (28), telohranitelj advokata Marka Vujoševića (40), ispred lifta, dok su čekali da se popnu na četvrti sprat, na kojem je njegova kancelarija.

RepublikaFoto: ST/A. NALBANTJAN
Advokat u šoku

Napadača su snimile kamere u zgradi, a prema rečima očevidaca koji su sedeli u kafiću kod ulaza u zgradu, a koji iz viđenja znaju Vujoševića, muškarac koji je pucao je srednje visine i imao je jarkoplavu jaknu i crnu kapu, a pobegao je Resavskom nagore, ka Crkvi Svetog Marka, pa desno u Mišarsku.

Na daleko su se čuli pucnji, kojih je, prema pretpostavci, bilo do sedam, a Šepurić je upucan u noge, gde ima prostrelne rane, dok je advokat prošao nepovređeno.

Stefan oslobođen za slučaj "Nana"

Vujoševića su prošle godine pretukla petorica mladića na Vračaru, kako je rekao za Srpski telegraf, zbog parking-mesta. Ranjenom Stefanu se do decembra sudilo za učestvovanje 2017. u kobnoj tuči i ubistvu navijača Rada Aleksandra Savković, za koje je Nedeljko Grbović osuđen na 13 godina zatvora. Stefan je oslobođen u ovom postupku.Njega je za obezbeđenje noćnog kluba angažovao Grbović, regrutujući ga iz jednog beogradskog kik-boks kluba. Stefan je više puta je osvajao titule u tom borilačkom sportu u zemlji i inostranstvu.

- Evo vraćam se sa Banjice, gde je Stefan hospitalizovan. Bitno je da je on dobro i da je svestan, a nadam se da će se brzo oporaviti. Pre toga sam u policiji dao izjavu i mogu da vam kažem da sam i dalje u šoku od filmskog jutra koje me sačekalo u januaru. Pričam vam o događaju kao kroz magnovenje jer ne mogu da poverujem šta nam se dogodilo i ne znam šta da kažem porodici. Zamislite kako se oni osećaju kad mediji bruje o meni i pucnjavi - rekao je Vujošević za Srpski telegraf i onda prepričao kako je izgledao jutrošnji napad. Ipak, zbog istrage advokat nije smeo da kaže da li sumnja na nekoga konkretno.

 

- Stefan i ja smo čekali lift i ćaskali, kao što svakog jutra činimo na putu od stana do posla, kao i u povratku. Stefan nije moj telohranitelj u smislu u kom pišu mediji jer ne bi bio goloruk. On je moj saradnik. Inače, ja sam u rukama imao koka-kolu i mobilni telefon jer ništa nije slutilo na nevolju. Video sam čoveka koji je pucao, ali nisam uspeo da mu vidim lik jer je imao crnu hiruršku masku i crnu kapu. A verujem da je hteo svesno da upuca nekog od nas dvojice. Ukoliko sam ja bio meta, zaista bih voleo da je pogodio mene jer niko nije dužan da ispašta zbog drugog. Bilo je strašno kad je počelo šenlučenje, Stefan je pao, a ja sam potrčao stepenicama, gde mi je ispao mobilni telefon. Kad više nisam čuo pucnje, vratio sam se čim sam iz kancelarije pozvao Hitnu pomoć - rekao je advokat.

Vodio pravne poslove za Izraelca

Prema istraživanju BIRN, Marko Vujošević je sa Lazarom Hoplom u Srbiji vodio pravne poslove za firmu Izraelca Gala Baraka, koji je u septembru prošle godine osuđen na četiri godine zatvora za sajber prevare teške preko 200 miliona, zajedno sa Nemcem Uveom Lenhofom, koji je iznenada preminuo u pritvoru u toku istrage.

Aleksandar Ignjatović, koji je radio u kol-centru Izraelaca i koji je slučaj prijavio policiji, nađen je mrtav u hotelskoj sobi u Sofiji.

U austrijskoj optužnici se navodi da je firma GPS iz Podgorice, čiji je jedan od osnivača Marko Vujošević, a za potrebe Gala Baraka, prala nelegalno stečen novac. Vujošević je negirao te tvrdnje, kao i da je znao za prevare Izraelaca.

- Firmu sam otvorio u ime Gala Baraka i Uvea Lenhofa. To je ono što ja radim u 99 odsto slučajeva kada klijent ne želi da se eksponira - advokati osnivaju firme na svoje ime - kazao je Vujošević, dodajući da je firma za godinu dana prihodovala 23 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading