Štajnfeldova tvrdi da je predala audio-snimak! Tužilaštvo: Nije dala podatke o silovatelju!

Autor:

Hronika

20.01.2021

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Danijela Štajnfeld navela je juče da je tužiocu i policiji pre tri meseca dostavila audio-snimak priznanja čoveka koji ju je silovao. Nadležni odgovaraju da još prikupljaju dokaze, a kako saznaje Srpski telegraf, ona nije želela policiji ni tužilaštvu da otkrije ime silovatelja, kao što su to uradile glumice i žrtve, njih oko 20, u slučaju reditelja Miroslava Mike Aleksića.

Foto: printscreen
Danijela Štajnfeld

Dala sam audio-snimak priznanja mog silovatelja pre tri meseca javnom tužiocu i policiji. Dala sam iskaz i od njih ništa više nisam čula. Sada je na policiji i tužilaštvu. Njih molim vas pitajte i zbog mene i zbog svih vas - odgovorila je na društvenim mrežama Štajnfeldova.

Na ove njene tvrdnje reagovalo je Više javno tužilaštvo (VJT), ističući da je taj predmet u predistražnoj fazi jer se još prikupljaju dokazi.

- Danijela Štajnfeld u izjavi nije dala podatke na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela - naveli su u tužilaštvu.

Ova glumica je, podsetimo, javno govorila da je doživela seksualno zlostavljanje i u svom dokumentarnom filmu "Zaceli me" obelodanila da ju je silovao jedan filmski moćnik. U jednom delu tog filma se čuje i audio-zapis koji je ona snimila dok je posle silovanja razgovarala sa silovateljem.

- Htela sam da publika čuje razmišljanje i obrazloženje silovatelja. Ne samo nada mnom nego i nad drugim ljudima, to je obrazloženje zašto neko to može da radi i zašto uzima sebi za pravo da to radi. Da je njegova izjava bila suviše lična, ne bih je stavila u film - objasnila je ona.

 

 

 

Kako je rečeno Srpskom telegrafu, Štajnfeldova nije želela u policiji da kaže ime silovatelja.

- Njenom saslušanju prisustvovao je i tužilac, nije htela ništa bliže da kaže niti da ukaže na konkretnu osobu. Njen punomoćnik dostavio je snimak razgovora s njom i tom osobom. Na snimku je glas, mutiran, a čovek se u čudu izjašnjava da to nije tačno. Tužilac joj je u septembru 2020. naložio da dostavi medicinsku dokumentaciju. To do danas nije učinila - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Po predmetu je postupalo Treće odeljenje VJT i s Danijelom Štajnfeld je, kako se dodaje, više puta kontaktirano telefonom jer se u to vreme nalazila u SAD:

- Po dolasku u Srbiju lično je dala iskaz tužiocu VJT u prostorijama Trećeg odeljenja i tom prilikom nije htela da kaže ko je lice koje ju je silovalo. Bila je kod nas 21. septembra 2020. Nikakav audio ni video materijal nije dala policiji, već je rekla da će to dati naknadno tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading