VIŠI SUD ODLUČIO: POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA "JOVANJICU 2"!

Autor: Republika

Hronika

20.01.2021

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, potvrdilo je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv vlasnika imanja "Jovanjica" Predraga Koluvije i drugih okrivljenih u predmetu "Jovanjica 2", saopštio je taj sud.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Predrag Koluvija

Optužnica je potvrđena na sednici veća održanoj 12. januara 2021. godine.

- Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret - navodi sud.

Dodaje se da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv ovog rešenja suda okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Sud navodi da je optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 24. novembra 2020.godine obuhvaćeno više lica pripadnika BIA, policije, kao i okrivljeni Predrag Koluvija.

Njima je stavljeno na teret više krivičnih dela, među kojima je krvično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, falsifikovanje službene isprave i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

 

Predrag Koluvija, većinski vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica" optužen je da je organizovao kriminalnu grupu koja je neovlašćeno proizvodila i prodavala narkotike. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading