"ZBOG BANETA SAM SE UPI*AO OD STRAHA": Vidaković nakljukan metadonom snimao seriju "Močvara"?

Autor:

Hronika

19.01.2021

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski muzičar Ilija Marković na današnjem suđenju za drogu pred Višim sudom u Beogradu izneo je ozbiljne optužbe na račun glumca Branka Baneta Vidakovića optuživši ga da prodaje drogu decenijama, ali i da je ozbiljan konzument ne samo heroina nego i drugih opijata.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Bane Vidaković

- Vidaković je potpisao ugovor za seriju "Močvara" i na dan kada smo uhapšeni zvao me je da ga vozim da heroin zameni za metadon. Rekao mi je da kada koristi metadon, može da ga dozira i snima, a da sa heroinom nema granicu - rekao je Marković u Palati pravde, gde je tvrdio da je u dosadašnjem postupku govorio neistinu jer se plašio da Bane može da naudi njegovoj porodici ukoliko bude rekao sve što je danas izneo. 

Braneći se, muzičar je prepričao kako je izgledalo njegovo i Banetovo hapšenje prošlog leta na Vračaru kada su pokušali da pobegnu policiji jer su kod sebe imali 20 grama heroina.

- Dao mi je kesicu sa 20 grama i ja sam je stavio ispod hirurške zaštitne maske. Čim je ušao u auto viknuo je. "Policija" i tada su dotrčali inspektori. Uspaničio sam se, upi*ao sam se od straha i krenuo sam u rikverc, ali je inspektor razbio prozor, izvukli su me i uhapsili su nas - ispričao je Marković pred većem objasnivši i da je inspektor razbio prozor na kolima, jer nije mogao da otvori vrata budući je muzičar namestio da mu se auto zaključa odmah po ulasku putnika, pošto ima malu decu. 

Marković je rekao je i da je Vidaković drogu najčešće prodavao ispred kuće u kojoj privatno stanuje, a da je one koje poznaje puštao da se drogiraju kod njega u smeštaju. Muzičar je naveo da je spreman da se suoči sa glumcem za kojeg je utvrdio i da je drogu skrivao u kući, dvorištu i šupi u kojoj je letos policija pronašla još deset grama heroina i dve vage za merenje droge.

- Svuda je skrivao drogu. On je kopao rupe po dvorištu i tu je skrivao heroin koji je posle prodavao. Svojim očima sam to video. Heroin koji je pronađen u šupi tu je ostavio privremeno jer nije stigao da ga zakopa po dvorištu. Spreman sam da se suočim sa Vidakovićem i da mu ovo kažem u lice. Predlažem da izvršite veštačenje vagica pronađenih u Vidakovićevoj kući. Videćete da na njima nema mojih DNK tragova niti otisaka - rekao je Marković navodeći da je zbog besparice pristao da Vidakovića u vreme korone vozi kada prodaje drogu, ali da su pali već na drugom zajedničkom zadatku kada se, prema sopstvenom priznanju upišao od straha od policije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading