ŠVERCER DROGE TVRDI DA JE IGRAO ZA ZVEZDU: Bizarna odbrana pred nemačkim sudijama!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan C. (29) pred sudijama naveo da je bio profesionalni fudbaler, da ga je povreda omela u karijeri i da su ga pritisli kockarski dugovi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Srpski državljanin Dragan C. (29) osuđen je u Nemačkoj na dve i po godine zatvora zbog šverca 34.000 tableta ekstazija. On je, između ostalog, u svojoj odbrani na sudu naveo da je bio profesionalni fudbaler Crvene zvezde, ali da je nakon povrede završio karijeru, pa su se nagomilali kockarski dugovi koje je morao da isplati.

- Dragan je uhvaćen na delu 4. avgusta prošle godine, kada su carinici na auto-putu u blizini Rajnabelena zaustavili njegov kamion zbog detaljnijeg pregleda. Odmah su kenuli sa proverom prikolice i našli tonu keksa, ali i tri torbe koje su bile prekrivene zelenim peškirom. Čim su ih otvorili, pronašli su 34.000 tableta ekstazija, teških 15,3 kilograma - naveo je izvor iz istrage za nemačke medije.

Crveno-beli: Ne sećamo se Dragana

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Foto: Ilustracija

U fudbalskom klubu Crvena zvezda nezvanično kažu da se ne sećaju mladića sa imenom Dragan C. i da zato ne znaju ni druge detalje o njemu.

Čim je Dragan video da su otkrili njegovu švercovanu drogu, vikao je na engleskom jeziku: "Nije moje! Nije moje!"

- Osumnjičeni je odmah odveden u pritvor, a na suđenju je priznao krivicu, ali nije želeo da daje bilo kakve informacije o ljudima koji stoje iza toga, iz straha za sebe i svog poslovnog partnera - navodi izvor.

Kako bi izazvao sažaljenje kod sudije, Dragan C. je pričao kako ga je muka naterala da radi za narko-grupu jer je prethodno bio profesionalni fudbaler u Crvenoj zvezdi, ali da je to propalo kada se povredio, pa je u Nemačkoj počeo da se bavi prevozom robe.

Međutim, ta plata vozača mu nije bila dovoljna, pa se često kockao, ali nije imao sreće, pa su mu dugovanja dostigla 5.000 evra.

- Kada je sudija upitao Dragana zašto nije podigao kredit za to, njegov advokat je odgovorio: "To nije legalan kazino kakav poznajemo, novac je dobijao od 'određene gospode'". Deo duga je hteo da isplati sa 1.500 evra, koje je trebalo da dobije za prevoz droge. Sada se zbog gubitka 34.000 tableta, čija vrednost na ulici dostiže 250.000 evra, plaši da će se suočiti sa odmazdama - pišu nemački mediji.

Osuđeni "fudbaler" rekao je da mu je žao što se uvukao u trgovinu narkoticima, a i sam sudija je konstatovao da mladić nije dublje umešan u tu kriminalnu organizaciju.

- Razumljivo je da se plaše, ali strah se ne završava na ovom suđenju. Veliki je rizik da će mu se opet obratiti - rekao je sudija o optuženom, a presuda od dve i po godine još uvek nije pravosnažna.

Poznati fudbaleri u problemu s narkoticima

NIKOLA MALBAŠA

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Malbaša

Bivši fudbaler Partizana i reprezentativac SCG Nikola Malbaša uhapšen je 19. jula prošle godine zbog sumnje da je u Zemunu nožem izbo dilera droge Igora Neškovića, koji je dugo godina robijao zbog krađa automobila. Zločin se, prema našim ekskluzivnim saznanjima, dogodio 8. jula u Igorovom automobilu, gde je fudbaler posle svađe dileru zadao nekoliko uboda po stomaku, ali se on uspešno oporavio. Malbaša se predao policiji u pratnji advokata nakon 10 dana bekstva i od tada se nalazi u pritvoru, a 14. decembra podignuta je i optužnica protiv njega.

PREDRAG STANKOVIĆ

Bivši fudbaler Crvene zvezde Predrag Stanković u Španiji je 2015. osuđen na čak devet godina zatvora zbog šverca droge. On je bio deo grupe koja je pokušala da prošvercuje tonu kokaina. U toj akciji je učestvovalo sedam osoba, a tamošnji sud je svima izrekao kazne. Grupa je iz Argentine brodovima dopremala kontejnere sa drogom u gradove Kadis i Valensiju. Dopremljeno je 600 i 350 kilograma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading