SLOBA OTKRIO UBICU ARKANA!

Autor:

Hronika

13.11.2017

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, komandanta Srpske dobrovoljačke garde, iako je odavno dobilo sudski epilog, i dalje je obavijeno velom tajne. Kako Srpski telegraf saznaje, sporno je to što je detalje o likvidaciji znao i krio Slobodan Milošević, bivši predsednik Srbije, a pominje se i četvrta žrtva masakra u hotelu "Interkontinental", čije se ime ne navodi u zvaničnim spisima.

Za zaštićenog svedoka tužilaštvo nije znalo

Tajanstveni svedok

Da zna nešto o ubistvu Arkana, Milošević je otkrio u direktnom prenosu suđenja u Haškom tribunalu dok je u procesu koji je protiv njega vođen zbog ratnih zločina unakrsno ispitivao zaštićenog svedoka.

- Da li ste vi dobili status zaštićenog svedoka zbog učešća u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana - upitao je Milošević svedoka.

RepublikaFoto: Instagram
Željko Ražnatović Arkan

17 godina i 11 meseci prošlo od trostrukog ubistva

- Da - odgovorio je svedok pod šifrom K-21.

Ovaj odgovor šokirao je advokata Veljka Delibašića, branioca prvooptuženog Dobrosava Gavrića, koji se teretio da je u hotelu "Intekontinental" 15. januara 2000. ubio Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića.

- Tog čoveka, svedoka K-21, nije bilo na optužnici ni među svedocima. Za njega nije znalo ni tužilaštvo ni mi, advokati odbrane. Čudno je što je to znao Milošević, koji je duže vreme bio u Hagu. Kako je on znao da je taj svedok učestvovao u likvidaciji Ražnatovića, nikad nije utvrđeno - kaže za Srpski telegraf advokat Delibašić.

Delibašić: Neki svedoci pominjali i četvrtu žrtvu, koja je odneta s lica mesta. Ta osoba nestala iz spisa

Kako dodaje, svi pokušaji da se dođe do tog zaštićenog svedoka ostali su bezuspešni. Međutim, u vezi s tim zločinom ima još nedoumica.

Još jedna žrtva

- Ovaj slučaj je specifičan i po tome što i branioci osuđenih i oštećeni članovi Ražnatovićeve porodice žele da se postupak ponovi i da se razjasne sve okolnosti i pozadina ovog zločina. Neki od svedoka pominjali su i četvrtu žrtvu, koja je odneta s lica mesta. Ko je to bio, nikad nije utvrđeno. Ta osoba je nestala iz spisa - tvrdi Delibašić.

Iako je njegov branjenik Dobrosav Gavrić osuđen za ubistvo Arkana, Delibašić kaže da bi ga zastupao i u ponovljenom postupku.

- Mislim da se Gavrić neće vratiti u Srbiju. On je u Južnoj Africi podneo zahtev za politički azil, a taj postupak se odužio - kaže Delibašić.

Arkanov telohranitelj svedok zločina

Ključni svedok u procesu protiv atentatora bio je Ražnatovićev telohranitelj Zvonko Mateović. On je izjavio da je potegao pištolj i pucao u ubicu. Pogođen je Dobrosav Gavrić, koga su prijatelji teško ranjenog prebacili u bolnicu u Loznici. Inače, Mateovićev rođeni brat Dalibor ubijen je 2004. u kafiću u centru Beograda.

Kako je ubijen Arkan

Ražnatović sa suprugom dolazi u "Interkontinental"

Arkan seo u separe, a Svetlana ide u kupovinu

Napadači osuli paljbu na Arkana i dva njegova prijatelja

Ražnatović ubrzo umro, a napadači pobegli s lica mesta

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading