SERIJA HAPŠENJA BALKANSKIH KRIMINALACA: "Škaljarci" iz Evrope sad beže u Srbiju!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni za pokušaj ubistva "kavčanina" Dejana Kašćelana, zvanog Komarac, "škaljarci" Stefan C. i njegova verenica M. M. kriju se u Beogradu jer im tu leđa čuvaju pripadnici "zemunskog klana", saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: facebook.com/anton.gerashchenko.7/printscreen
60 hiljada evra bilo plaćeno ubistvo Radoja Zvicera

Pokušaj te likvidacije planiran je za 29. jul prošle godine u Beču, gde je Kašćelan boravio, a tada je na granici Crne Gore i Bosne uhapšen izvršilac Stefan Kovač dok je putovao ka Beču.

- Osumnjičeni je iz Cetinja pokušao da pređe na teritoriju Bosne i Hercegovine, u reonu Bilećkog jezera, gde bi ga sačekali neidentifikovani pripadnici kriminalne organizacije, a potom prebacili u Beč, gde bi, sa još dva pripadnika te grupe, iz zasede, na podmukao način, sačekao Kašćelana u kafiću, gde oštećeni uobičajeno provodi vreme i istog bi lišio života upotrebom vatrenog oružja koje bi mu drugi pripadnici kriminalne organizacije obezbedili - piše u odluci Apelacionog suda o pritvoru Kovaču i dodaje se da je kod njega policija tog dana pronašla 4.000 evra i kriptovani telefon.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Radoje Zvicer

Prema našim saznanjima, izvršioca likvidacije čekali su Stefan C. i njegova verenica M. M., rođaka jednog od viđenijih pripadnika "škaljarskog klana", kod kojih je trebalo da odsedne pre napada na Kašćelana.

Begunci zaštitu traže u okrilju pripadnika "zemunskog klana"

 

- Oni su nakon hapšenja Kovača pobegli u Beograd, gde su iskoristili priliku da se pojačaju sa pripadnicima "zemunske kriminalne grupe", koju vodi Luka Bojović, što bi im obezbedilo opstanak u daljoj igri jer su na teritoriji cele Evrope počela masovna hapšenja i vode se žestoke akcije na suzbijanju šverca kokaina - tvrdi izvor Srpskog telegrafa, dobro upućen u dešavanja u podzemlju.

Poslednje u nizu tih hapšenja desilo se početkom januara, kada je uhvaćen pripadnik "kavačkog" klana Mladen Ćebić, a s njim je pritvoren i jedan državljanin Srbije. Kod njih su pronađeni kriptovani telefoni i veća količina oružja.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Mesto likvidacije Aleksandra Šarca

CRNA SERIJA UBISTAVA I NESTANAKA

Iako su u Beogradu na jesen ubijena dvojica "škaljaraca", a trojica su nestala, to nije probudilo strah kod begunaca Stefana C. i njegove verenice M. M. da utočište nakon pokušaja ubistva Dejana Kašćelana pronađu ovde.

Podsetimo, Aleksandar Šarac ranjen je 17. oktobra u glavu u garaži TC "Ušće", a nakon devet dana preminuo je u Urgentnom centru. Nakon toga, 12. novembra u garaži stambene zgrade kod TC "Delta siti" izrešetan je Bojan Mirković, a počinioci za oba dela su uhapšeni. Obojica su dovođeni u vezu sa "škaljarcima".

Lazar Vukićević nestao je 14. oktobra na Banovom brdu, a poslednji put se čuo sa Damirom Hodžićem, bliskim rođakom Alana Kožara, ubijenim letos na Krfu, kojem se takođe gubi svaki trag od tog dana, kao i još jednom mladiću koji je s njima bio u društvu. Pretpostavka je da su sva trojica oteta, a da iza njihovog nestanka stoji ista kriminalna grupa iz Beograda, bliska "kavačkom" klanu.

Nakon neuspelog atentata na Kašćelana, u Austriji je vođena istraga, a policija je navela da su u neuspelu likvidaciju Kašćelana "bili uključeni članovi porodice jednog od vođa 'škaljarskog klana'".

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mladen Ćebić

S druge strane, u Ukrajini i dalje traje istraga o pokušaju atentata na vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera u Kijevu, koji je izveden 26. maja prošle godine, a uhapšeni su Baranin Stefan Đukić, Podgoričanin Emil Tuzović i državljani Srbije Petar Jovanović i Milan Branković. Prema najnovijim informacijama, naručioci ovog ubistva spremili su 600.000 evra za glavu vođe suprotstavljenog klana.

- Pola miliona evra bilo je namenjeno uhapšenoj grupi za izvršenje likvidacije, a oko 100.000 evra dobili su za troškove boravka u Ukrajini. Međutim, Zvicera nisu uspeli da ubiju jer je njegova supruga Tamara otvorila vatru na napadače - piše jedan ukrajinski portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading