MALI ANDREJ LEŽAO MRTAV, A BAKA GA UZALUD TRAŽILA! Potresni detalji tragedije u Nišu: Majka je tragično nastradalom dečaku poručila - NEMOJ DA IDEŠ, PAŠČE KIŠA

Autor:

Hronika

06.01.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se u ponedeljak u Nišu, oko 20.20, kada je Nikola S. (19), vozeći audi A6 na Bulevaru Medijana izleteo sa kolovoza i naleteo na pešake, dečaka Andreja P. (12) i Dejana Ilića (48). Udarac je bio tako silovit da su policajci i spasioci koji su tragali za dečakom njegovo telo pronašli tek nekoliko sati kasnije. Dejan Ilić je hitno prebačen u bolnicu, ali je preminuo.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/Privatna arhiva
Izgubljen mlad život: Dečak stradao u saobraćajnoj nesreći

Ceo događaj opisao je Dragan Ognjanović, Ilićev prijatelj koji je s njim u tom trenutku bio u šetnji.

- Šetali smo kao i svakog dana i videli smo dečaka koji je išao iza nas. Onda smo začuli udarac, a audi je bočno naleteo i na Dejana - rekao je medijima Ognjanović.

Onda je cela nesreća dobila još tragičniju dimenziju jer je u prvom trenutku žrtva pomahnitalog vozača identifikovana kao devojka zbog duge kose. U isto vreme, majka i baka stradalog Andreja, zabrinute, počinju potragu za njim jer se nije vraćao iz kupovine, ne sluteći, pritom, šta se tačno dogodilo. Dečakova baka Ljiljana Kostadinović potresnim rečima opisuje agoniju kroz koju je prošla Andrejeva majka.

 

Kazna do 12 godina zatvora

Nikoli S. (19) na teret se stavlja teško delo protiv bezbednost saobraćaja iz člana 297 Krivičnog zakona, i to stav koji za posledicu ima smrt jednog ili više lica. Za to delo zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora. Istraga treba da utvrdi sve okolnosti pod kojima se nesreća dogodila i da li je sa mladićem u kolima bio neko od starijih jer on ima probnu vozačku dozvolu. Nikola S. će u sredu biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

- Andrej je otišao do tržnog centra "Stop šop" da kupi punjač za mobilni telefon od para koje je dobio za Novu godinu. Sećam se da mu je majka rekla: "Nemoj da ideš, pada kiša", ali je on ipak otišao. Pošto se nije vraćao, majka ga je pozvala na mobilni telefon oko 20.20 i Andrej je rekao da će biti kući za dvadesetak minuta. To vreme je prošlo, a moj unuk nije dolazio. Ćerka, kao da je predosetila nešto, sela je na beton i počela da plače. Prijavili smo nestanak policiji, otišla sam da ga tražim, a ćerki sam rekla da ostane da ga čeka kod kuće. Ćerka je pre tri godine ostala bez muža, koji je preminuo u snu. U teškom je stanju, moramo da pazimo na nju sve vreme - kaže Ljiljana Kostadinović.

Dečakova majka pre tri godine ostala bez muža, koji je preminuo u snu

 

Nesrećna baka otišla je do tržnog centra u koji je otišao mali Andrej, a naišla je na saobraćajnu nesreću. Ipak, pošto su prve informacije bile da je stradala devojka, ona je nastavila Andreja da traži na drugim mestima.

- Naišla sam na nesreću i videla mnogo ljudi i policije. Pitala sam policajca šta se dogodilo i rekla mu da mi nema unuka dva sata. On je odgovorio da su stradali muškarac i žena i da nema nikakvog deteta. Tek kasnije su iz policije pozvali mog bivšeg muža, Andrejevog dedu. Nismo znali zašto, u prvom trenutku... Tek posle smo shvatili da je pozvan da ode u kapelu da identifikuje Andreja. Kada je moja ćerka saznala strašnu istinu, rekla je da nema više razloga za život i da više nema porodicu - kaže Ljiljana Kostadinović.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

Troje dece ostalo bez oca

Dejan Ilić (48) bio je predsednik Povereništva sindikata Sloga za jug Srbije u predsednik sindikata Sloga u kompaniji "Filip Moris".
- Dejan je bio veliki čovek, veliki borac, odličan sindikalac, dobar prijatelj i saradnik, navedeno je u saopštenju sindikata "Sloga".
Dejan Ilić je iza sebe ostavio troje dece.

 

Prema njenim rečima, ona je od komšija već čula da vozač nekog audija beogradskih tablica divlja bulevarom i da vozi brzo. Svog unuka opisuje najlepšim rečima.

- Bio je divno dete, pametno... Pravio je programe za igrice i prodavao, dobijao nagrade za programiranje, išao na takmičenja. Imao je sve petice u školi "Duško Radović". Bio je jedno ljupko i preosećajno dete. Dođe uveče da me poljubi pre spavanja, a pošto me je zvao maka, a ne baka, obično bi mi rekao: "Makice laku noć, volim te, volim te" - priča slomljena bolom baka Ljiljana.
Policija je identifikovala vozača, a potom i odredila policijsko zadržavanje Nikoli S. Njemu je uzeta krv i ustanovljeno je da nije bio pijan kada je vozio. Ovaj Beograđanin je, navodno, u Niš došao da provede novogodišnje i božićne praznike kod tetke. 

 

Okanović: Biće još ovakvih tragedija

Prema rečima Damira Okanovića iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, ovo nije ni prvi ni poslednji slučaj da mladi i neiskusni vozači izazivaju teške saobraćajne nesreće.
- Oni su u svetu prepoznati kao veliki problem i nazivaju ih "usijanim glavama". To je, pre svega, nedostatak osnovne saobraćajne kulture i sistemski problem. Sa mladima je potrebno raditi i da se ne svede sve na propise i kazne, već da postanu svesni posledica do kojih može da dovede neodgovorna vožnja - kaže Damir Okanović.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Jaca

06.01.2021 10:50

Sta bre do 12 godina zatvora???!!!! Ako budu to uradili i ovaj put, na ulice i da se pobuni narod, jer mi je preko glave bahatih vozaca koji ovako prolaze. Ubio je dete i oca 3 deteta!!!! Ovome mora da se stane na put, ovakvo sudjenje ubicama je sramotno. Sta sad, ne smem da izadjem na ulicu mirno, a da ne razmisljam da li ce se tatin bahati izmet kurciti brzim kolima. Dajte ljudi, ovo ne moze ovako sa prodje. Nikako, previse je.

petarle

06.01.2021 12:21

Jadno dete,nek mu je laka zemlja