SUD DONEO ODLUKU: Pritvor za dilere uhapšene u akciji srpske i češke policije

Autor: Tanjug

Hronika

11.11.2017

16:33 >> 17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana dvojici osumnjičenih za međunarodnu trgovinu kokainom, koji su pre dva dana uhapšeni u zajedničkoj akciji srpskih i čeških bezbednosnih organa.

RepublikaFoto: facebook.com/NSU-Uživo sa novosadskih ulica
Policija sprovela opsežnu akciju u Novom Sadu

Pritvor je određen novosađanima Radoslavu Cvijoviću Cviki (63) inače državljaninu Crne Gore i njegovom zetu Slavku Pavlovu (40).

Protiv Cvijovićevog sina Branisava (39), koji je zajedno sa Josipom Capikom (59) i Braniskavom Bikićem (45) uhapšen u Pragu neposredno nakon primopredaje 8,4 kilograma kokaina, postupak će sprovesti češki pravosudni organi.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je odredio pritvor do 30 dana prema osumnjičenima zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zatim zbog opasnosti da će ometati krivični postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema resenja.


Osumnjičeni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je juče saopštila da postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u dužem vremenskom periodu nabavljala i distrubuirala kokain na teritorijama Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke i Češke i prodavala ga i u drugim evropskim zemaljama. 

Radoslav Cvijović se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe.

Policija je osim kokaina, od petorice osumnjičenih privremeno oduzela oko 110.000 evra i više skupocenih automobila "porše panamera", "audi A8", "mercedes" i druga vozila manje vrednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading