Policija rasvetlila slučaj skrnavljenja Spomenika večnoj vatri: PORAŽAVAJUĆE JE ko stoji iza incidenta!

Autor:

Hronika

04.01.2021

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu rasvetlili su skrnavljenje Spomenika večnoj vatri u Ruzveltovoj ulici i priveli dvojicu osumnjičenih.

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Goran Vesić
Incident koji je zgrozio Srbiju

A. R. (1998) i sedamnaestogodišnji mladić se terete da su prosuli cement na spomen-obeležje i preko stavili kantu sa porukom "Oslobodioci, ne, nikad". Sumnja se da su oni u ranijem periodu oštetili i spomenike na Kalemegdanu tako što su ih išarali grafitima sa porukama mržnje i netrpeljivosti.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo podstrekivanje na izvršenje krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari, A. R. je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 časova i biće priveden  Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Protiv sedamnaestogodišnjeg mladića biće podneta krivična prijava za krivična dela uništenje i oštećenje tuđe stvari i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

 

- Radeći za praznike, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova razrešili su i priveli osobe koje su oskrnavile Spomenik večnoj vatri u Beogradu. Obraz naše prestonice je ponovo svetao. Poražen sam istinom da su počinioci tako mladi ljudi i svi moramo da se zapitamo šta treba da uradimo da fašističko zlo ne otruje više ni jednu mladu dušu - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading