SPEKTAKULARNO HAPŠENJE! Vojnik i policajac rasturali drogu po Srbiji! Evo kako su i ušli u narko biznis

Autor:

Hronika

30.12.2020

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osam pripadnika organizovane kriminalne grupe, koja se bavila švercovanjem marihuane sa područja Kosova i Metohije do Bujanovca i Niša, uhapšeno je u velikoj akciji policije sa juga Srbije. Prema operativnim podacima vođa ove krimi-grupe je L. F. (58) iz Bujanovca, dok su među uhapšenim članovima jedan policajac i jedan profesionalni vojnik Vojske Srbije.

RepublikaFoto: MUP Srbije

U akciji hapšenja pripadnika ove kriminalne grupe zaplenjeno je i 333 kilograma marihuane namenjene za dalju distribuciju po Srbiji.

- Vođa ove grupe je L. F. iz Bujanovca, a većina članova su Albanci iz Preševske doline, ali članovi su i jedan vojnik Vojske Srbije i jedan policajac. Oni su zapravo bili paravan za transport marihuane, koju su članovi grupe uglavnom nabavljali na teritoriji Kosova i Metohije - navodi izvor lista Srpski telegraf.

Prema operativnim podacima, marihuanu su na Kosovu i Metohiji nabavljali članovi grupe albanske nacionalnosti, koji su je prenosili preko administrativne linije seoskim, zemljanim putevima kako bi izbegli policijske patrole. Srpski telegraf navodi da su oni drogu skladištili u magacinima kraj Bujanovca i Niša. Odatle su "posao" preuzimali vojnik i policajac.

Njihova uloga, navodno je bila da drogu dalje distribuiraju po Srbiji. Službene legitimacije koristili su kao paravan za šverc marihuane.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ova grupa razbijena je u dve policijske akcije. U prvoj su uhapšene tri osobe, M. G., Ž. V. i policijski službenik J. B. Akcija se odigrala u okolini Smedereva.

Nakon toga usledila je akcija specijalaca u Bujanovcu i okolini. Tada su uhapšeni L. F. (58), vođa grupe, kao i članovi A. N. (33), M. Ž. (37), N. P. (44), pripadnik Vojske Srbije, M. J. (37), Đ. M. (36), M. P. (31) i M. P. (31).

Prilikom pretresa skladišta koje je koristila ova grupa pronađeno je ukupno 333 kilograma marihuane, a u stanovima koje su koristili nađeno je više pištolja.

Na teret im se stavlja da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

 
Akciju su izveli Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, Žandarmerijom i policijskim službenicima PU Vranje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading