(FOTO) OBRAČUN DILERA U VIŠNJIČKOJ, STANAR ZGRADE TEŠKO POVREĐEN: Otkrivamo detalje eksplozije na Paliluli!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznati napadač bacio je jutros oko 2.20 sati dve bombe u dvorište kuće u Višnjičkoj ulici na Paliluli, a jedan stanar zgrade prošao je sa teškom povredom butine u koju mu se zario geler kada je izašao na terasu da vidi šta se dešava.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Novinarka Republike u Višnjičkoj banji

Prema našim saznanjima, u pitanju je obračun dilera, a eksplozivne naprave bile su namenjene kući pored. Osumnjičeni se u toku noći popeo na brdašce iznad kuće i sa daljine gađao željenu kuću, ali je ona pala u dvorište druge, pa je za nekoliko minuta bacio i drugu, ali je i ona pala blizu prve bombe.

- Moj komšija Žarko G. sa drugog sprata je radio noćnu smenu od kuće i izašao je na terasu posle prve eksplozije da vidi šta se desilo, ali je odmah usledila druga i geler ga je pogodio u butinu i napravio mu ogromnu ranu, maltene do koske. Njegova žena me je videla sa terase dole i molila me da ga vozim u bolnicu, ali smo ubrzo shvatili da je teško povređen i da je bolje da ga vozi Hitna, pa sam pozvao i njih i policiju. Policajci su nam rekli da nas je granje spaslo i da bi bilo većih posledica da nije toga - priča za Srpski telegraf stanar napadnute zgrade koja ima dva sprata.

Uviđaj do zore


Kako svedoče stanari napadnute zgrade, šteta je minimalna i na fasadi se samo vide rupe od gelera, ali je i pokidan i telefonski kabl, pa ljudi nemaju kablovsku i telefonsku mrežu, kao i internet.
- Sreća je da imamo duplo staklo u prizemlju, jer nam je geler ostavio samo rupicu na prvom, a moj muž je baš tu spavao. Ćerka se toliko uplašila da sam mislila da će joj pozliti. Nije nam poverovala da je neko bacio jaku petardu. Na uviđaju je bilo oko 30 policajaca sa psom, a otišli su tek u 5.30 časova kada su našli kašiku jedne bombe, pa su se vratili i prepodne i našli i drugu - ispričala nam je šokirana stanarka zgrade.

Nesrećni Žarko je operisan i nalazi se u stabilnom stanju, a prema našim informacijama, meta su bili stanari susedne kuće koji su od ranije poznati policiji.

 

 

- Napadač je hteo da se osveti braći kriminalcima koji žive pored oštećene zgrade jer su ga jednom prilikom prijavili za dilovanje marihuane. Policija već ima osumnjičenog i u toku je intenzivna potraga za njim, a na jednom snimku sigurnosne kamere vidi se krupan muškarac u crnoj jakni i sa crnim kačketom kako trči ka svom automobilu posle zločina - rekao je za naš list izvor iz istrage.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading