SRBINU U NEMAČKOJ PRETI DOŽIVOTNI ZATVOR! Na smrt izbo majku!

Autor: Blic, Republika

Hronika

29.12.2020

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad je prvi put od početka suđenja izneo odbranu, rekavši da nije ubio Milenku.

RepublikaFoto: pixabay.com

Srpskom državljaninu Miloradu J. (49) optuženom da je 2017. godine u Dizeldorfu nasmrt izbo majku Milenku T. preti kazna doživotnog zatvora.

- Nisam uradio ništa i nisam ubio svoju majku - rekao je kroz suze 49-godišnjak pred sudom u Dizeldorfu gde mu se sudi zbog svirepog ubistva majke Milenke T. prenose tamošnji mediji.

Milorad je negirao da ima bilo kakve veze sa zločinom koji je šokirao Nemačku, tvrdeći da je informaciju o smrti majke dobio od brata nakon što je stigao u Srbiju.

Zločin zbog kog mu se sudi se dogodio u mirnom kraju Dizeldorfa aprila 2017. godine, a telo nesrećne žene u užasnom stanju otkriveno je u podrumu zgrade. Prema tvrdnji optuženog Milorada, majka je 29. aprila 2017. godine rano ujutru otišla na posao i više se nije vratila. On se zatim autobusom dan kasnije, 30. decembra, vratio u Srbiju, a njegov brat je ostao u Dizeldorfu.

Uhvaćen kada je pokušao da pređe granicu

Policija je odmah nakon otkrića zločina formirala specijalni tim za istragu ubistva "Land", na čijem radaru se našao jedan od sinova ubijene žene. Međutim, osumnjičeni je tada već otputovao iz Nemačke za Srbiju, što otežalo prikupljanje dokaza i znatno usporilo istragu. Tek 2018. godine u proleće Okružni sud u Diseldorfu raspisuje međunarodnu Interpolovu poternicu.

Međutim i pored poternice Srbija nije izručila osumnjičenog sve dok sam nije napravio grešku - pokušao da je da pređe granicu sa Hrvatskom u januaru 2020. Lisice su mu stavljene odmah po prelasku granice i određen mu je ekstradicioni pritvor. U junu ove godine pripadnici specijalnog tima "Land" su ga prebacili iz Hrvatske u Diseldorf.

- On je i ranije na saslušanjima više puta negirao da ima veze sa ubistvom svoje majke, a protiv izručenja Nemačkoj se borio svim pravnim sredstvima - rekao je jedan zvaničnik nemačke policije povodom njegovog hapšenja.

Sa druge strane, tužilac tvrdi da se na osnovu čvrstih dokaza i izjava svedoka zaključuje da je sin na podmukao način ubio 62-godišnju majku u stambenoj zgradi u Dizeldorfu, te da je njeno telo raskomadao, spakovao u crne vreće kako bi ih se otarasio i odneo ih u podrum. Delovi tela otkriveni su dan kasnije, nakon što je za nesrećnom ženom raspisana potraga.

Nećaka ubijene penzionerke je na prethodnom ročištu ispričala da je nakon objave nestanka primila telefonski poziv od prijatelja sada pokojne Milenke, koji joj je prepričao bizaran san.

- Tada se za Milenkom već uveliko tragalo, a taj prijatelj nam je rekao: "Pogledajte u podrumu, ona je tamo". I zaista, raskomadano telo smo pronašli u tom podrumu - prepričala je nećaka bizarno iskustvo.

 
Lekar koji je radio obdukciju pojasnio je da je Milanka ubijena udarcima tupim predmetom o glavu.

- Žena je zadobila nekoliko udaraca tupim predmetom u predelu desne slepoočnice, nakon čega je preminula. Posle smrti, njeno telo je prerezano oštrim i glatkim alatom - ispričao je obducent.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading