Malčanskom berberinu odloženo suđenje: Tražio izuzeće zamenika i tužioca

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Hronika

28.12.2020

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnji glavni pretres u krivičnom postupku protiv Ninoslava Jovanovića (48) iz Malče, kojem se sudi za otmicu i svirepo zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice, odložen je jer je Malčanski berberin tražio izuzeće višeg javnog tužioca u Nišu i njegovog zamenika.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/MUP
Foto: Ilustracija

Kako saznajemo, suđenje će biti nastavljeno 30. decembra do kada Apelacioni tužilac treba da odluči o njegovom zahtevu.

Ovo nije prvi put da Jovanović traži izuzeće zastupnika javne optužbe. To je učinio već na početku suđenja kada je tražio izuzeće zamenika javnog tužioca Mirjane Velimirović. O tom zahtevu odlučivala je tužilac Borica Mitić koja je njegov zahtev odbila.

Međutim, Jovanović je sada zatražio i njeno izuzeće, a Zakon o javnom tužilaštvu predviđa da u tom slučaju odluku donosi neposredno viši tužilac, što je u ovom slučaju Apelacioni tužilac.

Ovakav Jovanovićev potez bio je očekivan, s obzirom na to da od početka krivičnog postupka pokušava da opstruira suđenje.

Podsećamo, na poslednjem glavnom pretresu tražio je uvid u sudske spise, kako bi navodno pronašao propuste u sudskom postupku što nije uobičajeno postupanje za optuženog.

Jovanović je dvanaestogodišnjakinju oteo 20.decembra prošle godine u Brzom Brodu na putu do škole. Spasena je 29. decembra, ali je on izmicao progoniteljima do 5. januara ove godine kada je uhapšen na groblju u rodnom selu.

Krivični postupak  protiv Malčanskog Berberina, tako nazvanog zbog navike da svoje žrtve šiša pre nego što ih napadne, započeo je 29. maja ove godine pred Višim sudom u Nišu. Radi zaštite maloletne žrtve, sudski postupak je zatvoren za javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading